Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πανικός μπροστά στην κάλπη ...

Πάνω στον πανικό του για το οικτρό εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι μετά τον δεύτερο εκλογικό γύρο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να προσφύγει σε εθνική εκλογική αναμέτρηση.

Με λίγη περισσότερη ψυχραιμία, θα μπορούσε να πει ότι με δεδομένο τον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα περιμένει να ολοκληρωθεί ομαλά η παρούσα εκλογική διαδικασία και μετά θα λάμβανε τις αποφάσεις του.

Δεν το έπραξε. Αντίθετα, προανήγγειλε κάλπες μετά τις κάλπες, προκαλώντας μια ανωμαλία εν μέσω εκλογικής διαδικασίας και αποδεικνύοντας ότι δεν σέβεται μια κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας.

Μετά, το ξανασκέφθηκε, έδωσε παράταση στον εαυτό του και άρχισε να παίζει με τις ημερομηνίες.

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ήδη παρέμενε στην εξουσία με δανεικές ψήφους δηλωσιών βουλευτών, έχοντας στην ουσία χάσει την Δεδηλωμένη.

Και τώρα, παραιτημένος, σκέπτεται να… παραμείνει στην εξουσία, προκειμένου να διοριστεί η ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους...

Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής αυτό δείχνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Συνεπώς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Ο εφιάλτης πέρασε. Ο Α. Τσίπρας ό,τι και να μηχανευθεί, όσο και να ραδιουργήσει, δεν μπορεί να αλλάξει την φορά των γεγονότων. Είναι αυτός που φεύγει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έρχεται. Αυτή η εικόνα δεν αλλάζει και με αυτήν την εικόνα θα πορευθούμε μέχρι τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σήμερα θα πρέπει να αφήσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσουν, όσο πιο ψύχραιμα μπορούν, τα αίτια της συντριβής τους. Ήδη κάποιοι το κάνουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πολώσουμε την κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο με τις παρεμβάσεις μας να συντελέσουμε στην συσπείρωση τους.