Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Νέα πτώση οικονομικού κλίματος μετά πολλών επαίνων!

Ως γνωστόν στις 30 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε μετά πολλών τυμπανοκρουσιών η έξοδός μας στις αγορές, από όπου αντλήθηκε το ποσό των 2,5 δις ευρώ με επιτόκιο 3,6%, δηλαδή επταπλάσιο από αυτό της Πορτογαλίας.

Την επομένη, όμως, ήλθαν τα στοιχεία από την Κομισιόν για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και τότε πληροφορηθήκαμε (λέμε τώρα) πως αυτό επιδεινώθηκε κατά 1,3 μονάδα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018. Ειδικά στις υπηρεσίες, η πτώση έφθασε τις 13 μονάδες!

«Λέμε τώρα», διότι από όσο γνωρίζω αυτό δεν το πληροφορήθηκε κανείς, ούτε αναφέρθηκε πουθενά!

Αν λάβετε υπόψη σας ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το οικονομικό κλίμα (το οποίου πέφτει από μήνα σε μήνα ήδη από τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου) βρισκόταν στις 101,6 μονάδες, κάνοντας την αφαίρεση θα διαπιστώσουμε ότι τον Ιανουάριο το οικονομικό κλίμα έπεσε κάτω από το όριο των 100 μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται ...

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξαϋλώνεται. Δεν μπορούν να μαζέψουν σε έναν νομό ούτε καν 100 ανθρώπους για να κόψουν πρωτοχρονιάτικη πίτα. Κι είναι ακόμη κυβέρνηση. Και συνεχίζουν να διορίζουν στο δημόσιο κατά χιλιάδες. Δεν προκαλούν ενδιαφέρον ούτε καν τα πρωτοκλασάτα ονόματα των υπουργών που χρησιμοποιούνται σαν κράχτες. Δεν υπάρχουν! Κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο. Δεν έχουν πλέον κάτι άλλο να χάσουν!

Πριν λίγες μέρες πήγε ο Νίκος ο Παππάς να κόψει την πίτα στη οργάνωση ενός μεγάλου δήμου της Αττικής. Η εκδήλωση ήταν για τις 7 η ώρα το βράδυ. Ψυχή δεν είχε πατήσει μέχρι εκείνη την ώρα. Μόνο ο Νίκος ήταν συνεπής στο ραντεβού του. Ούτε καν ο κλειδοκράτορας. Σαν να λέμε ότι η Εκκλησία έχει λειτουργία και δεν έχει φτάσει ακόμη ο καντηλανάφτης να ανοίξει τον ναό.