Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αχ τους γλυκούς μας τους τροϊκανούς!

Η συναλλαγή της κυβέρνησης με τους δανειστές αποδείχθηκε την ίδια μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί μια εξαιρετικά ταραγμένη εβδομάδα, την οποία ακριβώς είχαν επιλέξει οι εκπρόσωποι των δανειστών για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Ήταν κι’ αυτό ένα δώρο στον κ. Τσίπρα. Δεν ασχολήθηκε μαζί τους κανείς! Αχ τους γλυκούς μας τους τροϊκανούς!

Έτσι, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, αποφράδα ημέρα κατά την οποία επικράτησε το ψέμα και Τσίπρας και Καμμένος συμμάχησαν εις βάρος της Ελλάδας, μαζί με την υπερψήφιση της παράδοσης της Μακεδονίας, πληροφορηθήκαμε ότι η τρόικα αποχώρησε από την Αθήνα.

Αναχώρησαν ησύχως!

«Καινούργιο παπούτσι με παλιό δέρμα δεν γίνεται» ...

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει πως η διακυβέρνηση της χώρας αρχίζει τώρα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ—ρεταλιών—«προθύμων». Προσπαθεί να σβήσει από την μνήμη μας το πρώτο εξάμηνο του 2015 με το επιχείρημα πως τα όσα διεπράχθησαν τότε, συνεκτιμήθηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Βέβαια, λησμονούν πως τα τρίτο και βαρύτατα μνημόνιο που επακολούθησε, ήταν αχρείαστο και αποτέλεσμα της πολιτικής Βαρουφάκη. Λάθος! Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, δεν υπάρχει πολιτική Βαρουφάκη. Είναι υποκριτικό και βολικό να φορτώνουν τις ευθύνες σε έναν υπουργό ο οποίος επί τέσσερα χρόνια ( 2010-2014) περιέφερε τις εκκεντρικές απόψεις του στα κανάλια.

Όταν τον επέλεξε ο πρωθυπουργός για το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ήξερε ποιος ήταν. Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, την πολιτική ευθύνη για τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης την φέρει πάντα ο εκάστοτε πρωθυπουργός.