Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συνασπισμός τυχοδιωκτών σε βάρος της Μακεδονίας ...

Ο τυχοδιωκτισμός που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Χρειάστηκε να σκάψουμε στην Ιστορία, να φθάσουμε στον προπερασμένο αιώνα, να πάμε στην εποχή του Δηλιγιάννη και του τζουμπέ για να βρούμε κάποιες αντίστοιχες στιγμές.

Και πάλι, είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία μας που η χώρα κυβερνήθηκε επί τέσσερα χρόνια από δύο τυχοδιώκτες και δημαγωγούς συγχρόνως.

Και συνεχίζει να κυβερνάται με τον ίδιο τρόπο, αφού ο ένας δημαγωγός πρόσφερε ως δάνειο στελέχη του στον άλλο δημαγωγό.

Και το χειρότερο: Όλα αυτά συμβαίνουν με σκοπό την παράδοση της Μακεδονίας στους ίδιους τους πλαστογράφους της Ιστορίας της.

Την 1η Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας κοκορευόταν πως μόλις είχαμε ζήσει τις «πρώτες πραγματικά δικές μας εκατό ημέρες».

Τώρα, βρισκόμαστε στις 150! Και πώς τις χρησιμοποίησε αυτές τις μέρες ο κ. Τσίπρας;

Ρεσιτάλ ψέματος και χυδαιότητας ...

Στις προηγούμενες εκλογές 4 στους 10 ψηφοφόρους δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αηδιασμένοι από τα κόμματα και τις πολιτικές τους. Η συγκεκριμένη Βουλή δίνει το πρόσχημα σε πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους να απόσχουν από τις κάλπες. Η πολιτική ηθική έχει πιάσει πάτο. Οι συναλλαγές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για τις Πρέσπες ξεπερνάνε τις χειρότερες μέρες του κοινοβουλευτισμού στη χώρα.

Οι ψευτιές και οι διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που εκστομίζονται από τα χείλη του πρωθυπουργού είναι πρωτοφανούς θρασύτητας. Είπε χτες στη Βουλή ο κ Τσίπρας ότι «είναι περήφανος γιατί η κυβέρνησή του κατάφερε να αναγνωριστεί το χρέος της χώρας ως βιώσιμο και να ρυθμιστεί σε δόσεις το βάθος του χρόνου».

Εδώ μιλάμε για έναν στυγνό ψεύτη και απατεώνα. Γιατί μέχρι το 2015 πρωταγωνιστούσε στον αγώνα του κόμματός του να χαρακτηριστεί το χρέος υπέρογκο, παράνομο, επονείδιστο, απαράδεκτο και αδύνατο να αποπληρωθεί! Μέχρι και η πρόεδρος της Βουλής, με εντολή του, είχε συστήσει επιτροπή, που τεκμηρίωνε αυτές τις θέσεις!