Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Κι όμως η κ. Θάνου μπορεί να πέσει από την καρέκλα ...

Το σημαντικό και προκλητικό δεν ήταν που η κ. Θάνου διορίστηκε και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νόμιμο κόμμα είναι, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να μην τελειώσει ποτέ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Και το κυριότερο, και τα δύο κόμματα τα ενώνει το μίσος τους για την Νέα Δημοκρατία και τον Α.Σαμαρά.

Ολα αυτά είναι γνωστά σε όλους εκτός από τους «πρόθυμους». Εκτός από αυτούς που, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, θέλουν να βλέπουν μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατίας. Ως γνωστόν όμως σοσιαλδημοκρατία και εθνικοσοσιαλισμός δεν συμβαδίζουν.

Αυτό που προκάλεσε, ήταν η δήλωση της κ.Θάνου προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως «τώρα κανένας δεν μπορεί να την κουνήσει από την θέση της». Αλαζονεία; Έπαρση; Ανοησία; Πρόκληση; Μπορεί και όλα αυτά μαζί. Το σίγουρο είναι πως όταν ο φουκαράς πολίτης, που υπερφορολογείται, ακούει για το 5χίλιαρο που θα παίρνει κάθε μήνα αυτή η κυρία, εξοργίζεται. Μπορεί ο Α.Τσίπρας να ξεπληρώνει τα γραμμάτια του στην κ.Θάνου, όμως η ζημία που υφίσταται το κόμμα του είναι μεγάλη.