Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Να ανησυχούμε ακόμα με τα όσα είπε ο Δραγασάκης ...

Στο χθεσινό του άρθρο ο Θ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο τι θα γινόταν το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα όχι μόνον με τα όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Δραγασάκης, αλλά και σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση που υπήρχε τότε. Ο τίτλος του άρθρου ήταν «φυσικά και ετοίμαζαν χούντα».

Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γ. Δραγασάκης και είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική για το εγγύς μέλλον. Τι είπε ο αντιπρόεδρος; «αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για πολλά χρόνια». Πράγμα που σημαίνει, στην αντίστροφη ανάγνωση, πως αν δεν απονομιμοποιούσε την κυβέρνηση και το αριστερό εγχείρημα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην συνταγματική εκτροπή.

Το τέλος της αριστεράς όπως την ξέραμε…

"Αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Δραγασάκης πριν από λίγες μέρες είπε:

 "...ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα.

Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος και μάλιστα ίσως και για πολλά χρόνια.

Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή, πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις. Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές τους.
 Άρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και να μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές".

Η σημασία της υπόθεσης Ζακ Κωστόπουλου ...

Είναι μάταιο να προσπαθήσεις να έχεις διάλογο με όλους αυτούς που θεωρούν τον κοσμηματοπώλη, το ΕΚΑΒ ή την ομάδα της Αστυνομίας ΔΙΑΣ ενόχους. Για όλους αυτούς η ενοχή ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα. Τα στοιχεία, οι ενδείξεις, οι υποθέσεις που μπορεί κάποιος να κάνει για τη συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να έχουν μία και μοναδική κατεύθυνση - την έκθεση και προβολή της ενοχής των κατηγορουμένων.

Αν ο Κωστόπουλος ήταν υπό την επήρεια των ναρκωτικών, τότε η δολοφονία έγινε όταν οι νοικοκυραίοι βρήκαν έναν άνθρωπο σε μια ευαίσθητη στιγμή και, αντί να τον βοηθήσουν, του επιτέθηκαν άγρια και αδικαιολόγητα. Αν ο Κωστόπουλος δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, τότε προφανώς δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο σε μια κατάσταση παραφροσύνης και επομένως οι νοικοκυραίοι τον δολοφόνησαν άγρια και αδικαιολόγητα. «Δεν υπάρχουν δεδομένα, μόνο ερμηνείες», και οι μόνες ερμηνείες που έχουν αξία είναι αυτές που ικανοποιούν τα «πιστεύω» της πολιτικής ορθότητας.