Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Τελικός σκοπός η καταστροφή του μεγάλου εθνικού δεσμού ...

Οι αντιδράσεις στην δήθεν συμφωνία Τσίπρα – Εκκλησίας, όπως αυτές εκδηλώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, είχαν ως αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση που ουσιαστικά κατακρημνίζει την «συμφωνία».

Και προκάλεσαν μια εκδικητική ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης, με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλλονται μονομερείς αποφάσεις όσον αφορά στο δημοσιοϋπαλληλικό και στο μισθολογικό στάτους των ιερέων.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για το θέμα της περιουσίας, γιατί η επίλυση του θέματος αυτού είχε εκκινήσει με το νόμο Σαμαρά του 2013.

Πρόκειται για την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστρέψει τους εθνικούς δεσμούς που συνδέουν τον ελληνικό λαό με την Εκκλησία.

Δηλαδή για το πρώτο βήμα προς τον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ψυχική απομάκρυνση του λαού από την Ορθοδοξία. Να καταλυθεί αυτός ο ακατάλυτος και προαιώνιος δεσμός.

Τους ενοχλεί που τον αποκαλούμε Ρασπούτιν και όχι ότι είναι Ρασπούτιν ...

Η ναυαρχίδα του «ρασπουτινισμού» ενοχλήθηκε γιατί ο Α.Σαμαράς και η Φ.Γεννηματά αναφέρθηκαν στην παρακρατική δράση ενός αναπληρωτή υπουργού, τον οποίον ένα από τα θύματά του αποκάλεσε Ρασπούτιν. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του έκανε ένα βήμα παραπέρα. Είπε πως θα κυνηγήσει τους σκευωρούς μέχρι τέλους. Και όσοι γνωρίζουν τον Α.Σαμαρά, γνωρίζουν πως το εννοεί. Και αυτό πόνεσε.

Αλλά γιατί ενοχλήθηκαν για την επίθεση στον Ρασπούτιν; Έχει κάποια ασυλία; Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτος; Γιατί δεν ενοχλούνται από τις δραστηριότητες του και ενοχλούνται με αυτούς που καταγγέλλουν αυτές τις δραστηριότητες;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί και αυτοί οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι υπηρετούν το ίδιο σύστημα εξουσίας. Υπηρετούν τον άνθρωπο που θέλει πάση θυσία να μην γίνει πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης και, κυρίως, η επόμενη βουλή να μην μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.