Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Παραινέσεις προς τρομοκράτες!

Υποτίθεται ότι είχαμε πλέον συμφωνήσει: Η καταδίκη της τρομοκρατίας πρέπει να είναι κατηγορηματική, απόλυτη και χωρίς «ναι μεν αλλά» που οδηγούν στην ηθική νομιμοποίησή της.

Φαίνεται, όμως, ότι τελικά δεν είχαμε συμφωνήσει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Μια πραγματικά ασυνήθιστη δήλωση, αφού περιλαμβάνει παραινέσεις και συμβουλές προκειμένου να… γίνουν οι τρομοκράτες καλύτεροι άνθρωποι.

Μια πραγματικά ασυνήθιστη δήλωση, αφού περιλαμβάνει έστω και ένα σημείο συμφωνίας με τους τρομοκράτες.

Το κρατικό σκύλεμα του Πολυτεχνείου, καιρός να σταματήσει...

Την πρώτη χρονιά που το Πολυτεχνείο έγινε επίσημη γιορτή στα σχολεία μου σηκώθηκε η τρίχα και αντέδρασα. Όπως αντέδρασε και καθένας που είχε συνείδηση του σκυλέματος, της διαστρέβλωσης και της κρατικής γελοιοποίησης που επρόκειτο να γίνει σε μια εξέγερση δημοκρατική, αντιχουντική, φοιτητική, νεολαιϊστικη, υπερκομματική, ακαθοδήγητη.

Και αντέδρασα πολύ, όπως και άλλοι, γιατί η υποχρεωτικότητα μιάς γιορτής, για ένα γεγονός, ή πιο σωστά για μια αλληλουχία γεγονότων, ήταν και είναι απόλυτα αντίθετη και απόλυτα εχθρική με τον εθελοντισμό, την αυταπάρνηση, τη διακριτή και διακριτική προσφορά του καθενός από όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν σ αυτό που ονομάστηκε «το Πολυτεχνείο». Και που είναι ταυτόχρονα ό,τι πιο αγωνιστικό και αυτοθυσιαστικό και αυθόρμητο έχει γίνει μετά τον πόλεμο στην Ελλάδα. Κυρίως, είναι ό,τι πιο σεμνό.