Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Άθλια ψέματα για τους μισθούς των κληρικών ...

Προπαγάνδα χωρίς όρια από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της όσον αφορά στην δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα των κληρικών και τον τρόπο μισθοδοσίας τους.

Τώρα που αποκαλύπτεται ότι με την περίφημη δήθεν «συμφωνία» με την Εκκλησία – αν αυτή εφαρμοζόταν ποτέ, διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί – γίνεται για πρώτη φορά άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προσπαθούν έντρομοι να τα μαζέψουν.

Και ψευδώς υποστηρίζουν πως με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά (τον 4111/2013), οι κληρικοί έπαψαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

Πρόκειται για μια άθλια διαστρέβλωση, διότι με τον νόμο εκείνο συνέβη το ακριβώς αντίθετο!

Πολύ περισσότερο που το τρίτο σημείο της δήθεν συμφωνίας με την Εκκλησία, λέει αυτολεξεί:

ΣΥΡΙΖΑ και Σύνταγμα, οντότητες ασύμβατες ...

Σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημοκρατία μπαίνουν τα υπόλοιπα κόμματα, συμμετέχοντας στο κακοστημένο θεατρικό έργο περί αναθεώρησης του Συντάγματος. Κακοστημένο, γιατί η βασική προϋπόθεση για την αναθεώρηση είναι η συναίνεση για μια Δημοκρατία. Δύο έννοιες άγνωστες στον ΣΥΡΙΖΑ. Και το έχει αποδείξει.

Κατά αρχήν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Δεν πιστεύει στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και δεν το κρύβει σε κάθε ευκαιρία.

Η εμμονή του στον διαχωρισμό της κοινωνίας σε «αδύναμα λαϊκά στρώματα» και σε όλους τους άλλους είναι ένα βασικό δείγμα αντιδημοκρατίας. Επειδή ο ίδιος διατυμπανίζει ότι ως κυβέρνηση δεν είναι υπηρέτης όλου του λαού. Αλλά, μόνο αυτών των στρωμάτων. Τα οποία αδυνατεί να μας δείξει κι όλας. Δεδομένου, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού εμπίπτει σ αυτή την κατηγορία όχι από ταξική προέλευση, αλλά αποκλειστικά εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 8 χρόνια, με πιο λαοκτόνα αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ!