Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ρωσοφάγος με… καλάσνικοφ!

Δεν μετέχει μόνο ο Τσίπρας στη θεατρική παράσταση που από κοινού σκηνοθετεί με τον Καμμένο. Στην ίδια παράσταση μετέχουν και οι εκτός Ελλάδας συνομιλητές του Καμμένου, ενώ γνωρίζουν με ποιον συνομιλούν. Απλώς, θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ούτε, βέβαια, ενδιαφέρονται για τον διεθνή διασυρμό που υφίσταται η χώρα μας. Το αντίθετο. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί γνωρίζουν πως τέτοιες μαύρες σελίδες ξενοκρατίας ουδέποτε είχαν γραφεί στην Ελλάδα – ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές.

Τι είπε ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ προκειμένου να παρουσιάσει το… παράλληλο σχέδιό του για το Σκοπιανό (αλά παράλληλο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα);

Είπε ότι το σχέδιό του θα συμβάλει στην αναχαίτιση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια!

Για χάρη του Πάνου μέχρι τον Βούτση θα βάλει να ξυρίσει το μουστάκι ...

Δεν σου πάει το μουστάκι πρόεδρε... 
Οι μεγάλες αλήθειες λέγονται πάνω στα νεύρα και το πιο εντυπωσιακό στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ήταν ότι τα  μνημόνια δεν έχουν τελειώσει. «Δεν θα αφήσω κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση, την οριστική έξοδο από τα μνημόνια που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια» είπε ο Αλέξης. Μέχρι χθες υπήρχε μία εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε βγει οριστικά από τα μνημόνια. Αλλά τα μνημόνια είναι όπως τα γράμματα. Δεν έχουν τέλος.

Όπως και οι φαντασιώσεις τσαμπουκά του Αλέξη ο οποίος είπε ότι δεν θα ανεχτεί «από εδώ και στο εξής καμία, διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική». Από ποιόν όμως; Πιο πριν είχε πει ότι δέχεται την παραίτηση του Κοτζιά με «με πόνο καρδίας». Τον Κοτζιά τον έφαγε για χάρη του Καμμένου. Σε ποιόν δίγλωσσο με προσωπική στρατηγική αναφερόταν λοιπόν ο Αλέξης. Του οποίου  οι φαντασιώσεις τσαμπουκά θυμίζουν κάτι συνταξιούχους που διηγούνται στο καφενείο πως πήγαν στην εφορία το πρωί και πως χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι του διευθυντή. Όταν όλοι ξέρουν ότι στεκόντουσαν στην ημιανάπαυση με το καπέλο στα χέρια μέχρι να βρουν  το θάρρος μετά από ένα τέταρτο να πουν «Μπορώ να σας ενοχλήσω ;».