Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πλαστή η μείωση της ανεργίας ...

Δεν υπάρχει ομιλία, δήλωση, παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, που να μην αναφέρεται στο θέμα της μείωσης της ανεργίας.

Και δεν σταματούν εκεί. Υποστηρίζουν ψευδώς ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι μόνιμες θέσεις εργασίας είναι περισσότερες από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Αυτή είναι η απάντηση κάθε φορά που ακούγεται η αλήθεια: Ότι η μείωση της ανεργίας είναι πλασματική, διότι απλά για κάθε μία θέση πλήρους απασχόλησης που χάνεται, δημιουργούνται τρεις θέσεις των τριακοσίων περίπου ευρώ. Και ότι αν όλοι οι άνεργοι έφευγαν για το εξωτερικό, τότε η ανεργία θα ήταν μηδενική!

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου τους διαψεύδουν, αλλά αυτοί το βιολί τους! Μιλάμε για τον Αύγουστο, κατ’ εξοχήν τουριστικό μήνα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τους τουριστικούς μήνες οι θέσεις εργασίας αυξάνονται.

Μην πιάνετε στο στόμα σας τον Μπακογιάννη ...

Χθες ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Π.Μπακογιάννη. Ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την εξάλειψη των παθών του παρελθόντος. Ενός ανθρώπου που έφερε κοντά την φιλελεύθερη-συντηρητική παράταξη με την Αριστερά. Και γι΄αυτό τον δολοφόνησαν.

Ποιοι τον δολοφόνησαν; Αυτοί που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόταν στα δικαστήρια, ενώ και σήμερα ακόμα θεωρούν αυτούς τους δολοφόνους, ανθρώπους που «αγωνίζονται για έναν υψηλό σκοπό».

Χθες, χωρίς ίχνος ντροπής έκαναν δηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη του. Νομίζουν πως είμαστε λωτοφάγοι που ξεχνάμε αυτά που έλεγαν και αυτά που έκαναν. Νομίζουν πως μπορούν να μας ξεγελάσουν φορώντας την προβιά της μετριοπάθειας και της συναίνεσης. Η υποκρισία τους δεν περιγράφεται.

Αλλά για να δούμε ποιο ήταν το μήνυμα του Μπακογιάννη;