Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το σατανικό σχέδιο για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών ...

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία: Όλα ήταν προδιαγεγραμμένα και προσυμφωνημένα. Αποδείχθηκε σε πρώτη φάση από το γεγονός ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν απολύτως στημένος πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο ανασχηματισμός έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ψήφοι στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας.

Οι ψήφοι «δέθηκαν» με υπουργεία. Και οι ψήφοι αυτές εξασφαλίσθηκαν μία μία. Ψήφος και υπουργείο! Γι’ αυτό και οι κυβερνητικοί εμφανίζονται τώρα, ο ένας πίσω από τον άλλο, σίγουροι ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στο κοινοβούλιο.

Όπως έχουμε ξαναπεί, υπουργοποιήθηκε η κ. Παπακώστα, που συμφωνεί με τη συμφωνία – και μάλιστα μέσω Καμμένου, τον οποίο προηγουμένως επισκέφθηκε και ο οποίος την καλοδέχθηκε ενώ γνώριζε τις θέσεις της για το Σκοπιανό.

Είναι δηλαδή μια ψήφος που την εξασφάλισε ο Καμμένος στην κυβέρνηση!

«Είχαμε ως όπλο το Grexit, αλλά αυτό επιζητούσε και ο Σόιμπλε» ...

Ο Ε. Τσακαλώτος είναι αγαπητός και μόνον λόγω του επιθέτου του. Γίνεται περισσότερο αγαπητός όταν, εντελώς αυθόρμητα, κάνει παραδοχές που φωτίζουν το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως δεν είχαμε κυβέρνηση Βαρουφάκη. Ο Γ.Βαρουφάκης ήταν υπουργός σε μια κυβέρνηση που είχε πρωθυπουργό τον Α.Τσίπρα που, εκ του Συντάγματος, αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις και είχε την πολιτική ευθύνη των όσων έγιναν.

Τι μας είπε λοιπόν ο Ε.Τσακαλώτος; μας είπε πως, χωρίς να το ξέρουν, έπαιζαν το παιχνίδι του Σόιμπλε. Ενώ αυτοί νόμιζαν πως με τις ανοησίες τους για νταούλια και χορούς θα τρόμαζαν τις αγορές, ο Βόλφανγκ γελούσε σαρδόνια, καθώς έβλεπε να υλοποιείται το σχέδιο του και μάλιστα τζάμπα.

Ως γνωστόν είχε προσφέρει, πριν από δύο χρόνια, στον Β.Βενιζέλο 50 δισεκατομμύρια ευρώ «αέρα» για να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Τόσο κοστολογούσε την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. Όλοι θυμούμαστε τον Α.Τσίπρα--τον Ιούνιο του 2015 στο πλαίσιο της αναζήτησης «νέων ασφαλών λιμανιών» στην Ρωσία--να ζητεί από τον Β.Πούτιν 5 δισεκατομμύρια δάνειο.