Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τι έκρυψε η προπαγάνδα των ημερών ...

Τελικά τα κατάφεραν μια χαρά οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Έστρεψαν την προσοχή σε θέματα σκανδάλων (για τα οποία οι ίδιοι ευθύνονται, αφού ο Φλώρος με δικό τους νόμο αποφυλακίστηκε και επί δικής τους διοίκησης εκδόθηκαν τα πλαστά πιστοποιητικά υγείας), επικεντρώθηκαν δηλαδή στο «εφημερεύον» θέμα της προπαγάνδας και δεν ασχολήθηκε κανείς με το μείζον ζήτημα:

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, με το ΑΕΠ να περιορίζεται στο 1,8% σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο του 2018, έναντι 2,5% ρυθμού ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε μια περίοδο που ετοιμαζόμασταν για «έξοδο» από τα μνημόνια, η ανάπτυξη επιβραδυνόταν.

Και τι σημαίνει ακόμη; Μα ότι όταν η ανάπτυξη επιβραδύνεται και έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα από τρίμηνο σε τρίμηνο, τότε πώς η χώρα θα βγάζει αυτά τα θηριώδη πλεονάσματα μέχρι το 2022 και μετά μέχρι το 2060;

Τομάρια, θα πληρώσετε!

Σαν να βλέπω από τώρα την ανάρτηση υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την επομένη των εκλογών: «Τομάρια, θα πληρώσετε. Θα επιστρέψουμε»! Θα είναι η τελευταία τους κουβέντα πριν εξαφανιστούν από το πολιτικό στερέωμα. Όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες «μυστικές» δημοσκοπήσεις κι αν ανακαλύψουν, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη: Θα χάσουν και θα χαθούν. Χειρότερα κι από τους δεινόσαυρους.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από την κατάρρευση των πολιτικών της, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στην διάθεσή της για να μπορέσει να πιαστεί από κάπου. Για να ανακόψει την πτωτική της πορεία. Η πρωτοφανής προσπάθεια «πολιτικής δολοφονίας» του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την αμέσως επόμενη ημέρα η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στα γραφεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συλλάβει την… αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Σοφία Ζαχαράκη! Αυτά δεν έχουν συμβεί άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτά που θα ακολουθήσουν δεν μπορούμε αυτή την στιγμή ούτε καν να τα φανταστούμε.