Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Συμφωνία με την Μαντάμ Μέρκελ: Η καρέκλα uber alles!

Μια ακόμη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απόλυτο ενεργούμενο που αποδέχεται ό,τι της βάζουν πάνω στο τραπέζι, είναι η διμερής συμφωνία («διοικητική διευθέτηση» την βάφτισαν) με τη Γερμανία βάσει της οποίας η «Μαντάμ Μέρκελ» (του γνωστού go back από τη Λέσβο) θα μας επιστρέφει μετανάστες.
Την ώρα που μέσα σε οκτώ μέρες, από τις 14 ως τις 21 Αυγούστου, έφθασαν από την Τουρκία 1.200 άτομα!
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη της κανένα γεγονός, λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της πραγματικότητας, αδιαφορεί για την τρέχουσα επικαιρότητα, κλείνει τα μάτια μπροστά στους κινδύνους.
Και συνεχίζει κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτε:
Μέσα στον Αύγουστο, για την ακρίβεια μέσα στο τριήμερο του 15αύγουστου, με την χώρα γονατισμένη και σε βαρύ πένθος λόγω των φονικών πυρκαγιών, με την Τουρκία να βουλιάζει κρατώντας στα χέρια της το όπλο των μεταναστευτικών ροών, έσπευσαν να συνάψουν τη συμφωνία με την Γερμανία. Αυτοί και οι ομοϊδεάτες τους στην Ισπανία!
Μια συμφωνία – κόλαφο, που προβλέπει ότι «η Γερμανία θα μπορεί να επιστρέψει εφεξής στην Ελλάδα, κάθε ενήλικο υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος θα εντοπίζεται σε έλεγχο στα γερμανο-αυστριακά σύνορα, εφόσον αυτός έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα από τις 1.7.2017 και μετά».

Όλα για τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου ...

#ΕΡΧΕΤΑΙ 
#ΕΡΧΕΤΑΙΤο σκληρό ροκ είχε προαναγγελθεί και ήταν αναμενόμενο. Το εκδοτικό συγκρότημα της «ψεκασμένης Δεξιάς» που υπηρετεί πιστά το σύστημα Παυλόπουλου-Παππαγγελόπουλου, από τις αρχές Αυγούστου περιέγραφε το κλίμα που θα επικρατούσε μετά το πέρας των θερινών διακοπών.

Ουδείς αιφνιδιάσθηκε, φαντάζομαι. Άλλωστε η «πανηγυρική» ομιλία του πρωθυπουργού στην Ιθάκη προϊδέασε γι΄αυτό που συμβαίνει. Όλοι μιλούσαν και μιλούν για ένα κοκτέηλ σκανδαλολογίας και παροχολογίας, καθώς το καθεστώς Τσίπρα-Παυλόπουλου παίζει τα ρέστα του.