Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

20 ψέματα και 3 βαφτίσια για την Πολιτική Προστασία ...

Όλα όσα ο Τσίπρας και η παρέα του εξήγγειλαν ως «νέο Σχέδιο για την Πολιτική Προστασία» περιλαμβάνονται σε νόμους που έχουν ψηφιστεί μεταξύ του 1995 και του 2014. Με τις ίδιες λέξεις και τους ίδιους όρους!
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, όλα είναι ένα ψέμα. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να ξεφύγει και η επικοινωνιακή διαχείριση της μεγάλης εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια συστηματική και εκτεταμένη επιχείρηση συγκάλυψης.
Δεν είναι μόνο ότι για άλλη μια φορά έστησαν κολυμπήθρες (του Σιλωάμ) και έκαναν βαφτίσια, μετονομάζοντας την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε «Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών», τον γενικό γραμματέα σε διοικητή και το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας σε… «Διαρκές Επιστημονικό Συμβούλιο».
Δεν είναι μόνο ότι απέδειξαν τον πολιτικό τους ζαμανφουτισμό ανακοινώνοντας την κατάργηση (έστω και ως διακήρυξη) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέσα στην κρίση.
Δεν είναι μόνο ότι μιλούν για «Νέο Σχέδιο» - ενώ αποδεδειγμένα δεν εφάρμοσαν καν το παλιό - ακολουθώντας την επιτυχημένη προπαγανδιστική πρακτική του κουκουλώματος μέσω εξαγγελιών, ώστε η προσοχή να φύγει από το ζοφερό παρόν και να μετατοπιστεί σε ένα «λαμπρό μέλλον».
Δεν είναι μόνο ότι κοροϊδεύουν, λέγοντας ότι ο «διοικητής» θα είναι «εγνωσμένης εμπειρίας και επιχειρησιακής ικανότητας», θα επιλέγεται από «ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής», ενώ δεν μας λένε ποιος θα αποφασίζει για την «εγνωσμένη εμπειρία», ποιος θα διορίζει και πώς θα διορίζεται αυτή η «ανεξάρτητη επιτροπή» και ενώ είναι γνωστό ότι στη διάσκεψη των προέδρων τα κυβερνητικά κόμματα έχουν την πλειοψηφία.
Είναι ότι όλα όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στις 9 Αυγούστου και παρουσιάστηκαν αμέσως μετά από την (καταργημένη) Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΥΠΗΡΧΑΝ!
Δηλαδή μας σερβίρουν ως καινούργια ακριβώς αυτά τα οποία ίσχυαν – και δεν εφάρμοσαν.
Δεν χρειαζόταν και μεγάλη σκέψη: Ήταν δυνατόν μέσα σε λίγες μέρες να δημιουργηθεί στ’ αλήθεια ένα «νέο σχέδιο»; Μήπως το είχαν έτοιμο και το κρατούσαν στα συρτάρια τους για να μας το εμφανίσουν μετά από κάποια εκατόμβη;
Τίποτε από όλα αυτά. Απλά αντέγραψαν μερικά σημεία από τους ήδη ψηφισμένους νόμους και τα παρουσίασαν ως… προϊόν της μεγαλοφυίας τους! Και απλά μεταφέρουν ξανά την αρμοδιότητα στο υπουργείο των Εσωτερικών – έτσι για… αλλαγή!
Και ιδού οι αποδείξεις ενός ακόμη μεγάλου ψέματος:

Αλέξιος ο Ψευδοκράτορας ...

Ως έθνος οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση στο δράμα που βιώνει ο Αλέξιος Τσίπρας. Μεγάλωσε μέσα στο κατεστημένο της Μεταπολίτευσης έχοντας αφομοιώσει τις αξίες, τα πιστεύω και τις μεθόδους του. Ηταν ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος το οποίο έγινε κυβέρνηση μέσα από ένα όργιο ψεύδους, που κατάφερε να ξεπεράσει σε ποσότητα και «ποιότητα» όλους τους προηγούμενους πολιτικάντηδες. Και τώρα μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της τραγωδίας, όπου καλείται να πουλήσει το νέο μεγαλειώδες ψέμα, αυτό της καθαρής εξόδου.

Βγαίνουμε από τα Μνημόνια, αλλά όχι από την επιτήρηση των Μνημονίων. Δηλαδή οι εταίροι θα αποφασίζουν τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν θα έχουν την υποχρέωση να μας δανείζουν χαμηλότοκα, όπως γινόταν ως τώρα. Θα πρέπει, πλέον, να δανειζόμαστε από τις αγορές, που έχουν πιο ρεαλιστικά και επομένως πιο αυστηρά κριτήρια από ό,τι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Μέρα γιορτής ! μέρα Εθνικής ανάτασης !

Δεν θέλω σήμερα γκρίνιες ...
Σήμερα είναι που βαράμε νταούλια και χορεύουν οι αγορές :)