Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Το τριήμερο της λογοκρισίας και οι γάιδαροι της προπαγάνδας...

Ειλικρινά όσο και αν προσπάθησα δεν στάθηκε δυνατόν να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση ίσων αποστάσεων με αφορμή την τραγωδία που από την περασμένη Δευτέρα πλήττει την πατρίδα μας.

Στην ανακοίνωση, αφού εκθειάζεται η παρουσία των δημοσιογράφων στις επάλξεις του καθήκοντος μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, υπογραμμίζεται η ανάγκη για σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και την δημοσιογραφική δεοντολογία. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Θα πρέπει τέλος να επανεξετασθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση».

Συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα.

Είδε το εποπτικό όργανο (συναποτελούμενο από τα δύο Πειθαρχικά Συμβούλια) κάποια παραβίαση της δεοντολογίας;

Φύγετε ...

Μας είπαν «πρώτα ο άνθρωπος», ότι θα ερχόντουσαν για να μας σώσουν από την ανθρωπιστική κρίση των μνημονίων. Πιο ανάλγητη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει σε αυτή την χώρα. Ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες, αδίστακτοι. Δεν υπάρχει κάτι να «διαπραγματευτείς» με αυτούς τους τύπους. Ένα πράγμα μόνο διαθέτουν που έχει αξία αυτή την στιγμή: Η παραίτησή τους.

Περιμένουμε ακόμη μία συγνώμη. Κι αντί αυτής προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους... νεκρούς. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κανείς τον αποτροπιασμό του γι' αυτή την ανήκουστη ύβρη. Ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος σκέφτηκε και οργάνωσε ένα τέτοιο «σχέδιο»; Πως μπόρεσε…