Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται στην κάλπη ...

Πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει (στις 17 Ιουλίου) την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων.

Η προσφυγή είχε γίνει με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη συμφωνία παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται ψήφισή της από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας).

Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση που η συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, τόσο στο σύνολό της όσο και «ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά, δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο Γιάνης, η επιχείρηση «κότα» και ο Κίσινγκερ των Βαλκανίων ...

Είπαν ότι ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο Βαρουφάκης του υπουργείου Εξωτερικών. Λάθος σύντροφοι! Τόσες αφισοκολλήσεις, τόσα τιτιβίσματα και δεν έχετε ακόμη καταλάβει το μεγαλειώδες σχέδιο: Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο Νίκος Κοτζιάς του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάνης θυσιάστηκε για να επιβιώσει μέχρι το τέλος το πρωτότυπο, ο Νίκος. Τώρα όλα έρχονται στο φως. Τρέμε Βλαδίμηρε! Προσκύνα Ρετζέπ!