Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η ασπόνδυλη γλώσσα της λήθης ...

Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η λοβοτομή που επιχειρείται είναι πρωτοφανής. Και η υποκρισία άνευ προηγουμένου.

Προσφάτως, ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) εμφάνισε ένα «γλωσσάρι», που ετοιμάστηκε, λένε, από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους.

Αυτό το εξωφρενικό λεξικό σκοπό έχει να… μειώσει την ένταση των λέξεων, διότι, όπως είπε ο εκπρόσωπος του γραφείου της Ελευθερίας του Τύπου (τρομάρα του ) του ΟΑΣΕ, Αρλέμ Ντεζίρ, «οι λέξεις διαμορφώνουν τις απόψεις μας, κάνουν τη διαφορά πολλές φορές. Λένε ότι «ο πόλεμος ξεκινά με τα λόγια, ίσως η ειρήνη και η ενότητα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν με λέξεις».

Με λίγα λόγια, δεν τους πειράζουν τα αισχρά γεγονότα, τους πειράζουν οι λέξεις που τα περιγράφουν!

Μια Ευρώπη χωρίς ευρωπαίους...

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Σουηδίας οι μαθητές που προέρχονται από ξένες χώρες είναι σχεδόν οι μισοί, το 44%. Στις ηλικίες μεταξύ 0 και 44 ετών, οι αλλοδαποί έχουν ξεπεράσει το ένα τρίτο του πληθυσμού. Με αυτούς τους μεγαλειώδεις ρυθμούς αύξησης των μεταναστευτικών ροών είναι θέμα μερικών χρόνων οι Σουηδοί να είναι μια μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα. Και αυτή η χρονική περίοδος δεν τίθεται σε μερικές δεκαετίες από τώρα, είναι πλέον πιθανόν οι Σουηδοί να είναι μειονότητα στη Σουηδία σε μόλις 15 χρόνια.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η Σουηδία δεν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μπορεί η Σουηδία να βρίσκεται στην πρωτοπορία του φαινομένου της αυτοκατάργησης, αλλά μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών ακολουθεί από πολύ κοντά την ίδια πολιτισμική και πληθυσμιακή κατεύθυνση.