Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Βάστα Τσιπ-Ρόμελ!


«Τέρμα, λοιπόν, οι ευγένειες κ. Μέρκελ. Σας χρωστάμε; Σας χρωστάμε είναι αλήθεια. Μας χρωστάτε, όμως, κι εσείς. Ήρθε η ώρα για το λογαριασμό. Και τον λογαριασμό αυτόν δεν σας τον ζητάει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός». (Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Σεπτεμβρίου 2013).
Δεν υπάρχει τίποτε πιο χαρακτηριστικό από αυτό το απόσπασμα. Τίποτε που να αποδεικνύει τον απύθμενο τυχοδιωκτισμό αυτού του ανθρώπου, που τώρα δεν προλαβαίνει να επιδαψιλεύει ευγένειες προς την κ. Μέρκελ – και ο ίδιος έχει πει πως δεν θα ήταν ευγενικό να της κατηγορήσει έναν υπουργό της. Τόσο πολύ… τέρμα οι ευγένειες!
Ο άνθρωπος που κατηγορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι έλεγαν στην κ. Μέρκελ «ιδού η Ελλάδα σας» και «ιδού η αποικία σας», που μιλούσε για τα «αντίδωρα» που τάχα έδινε η κ. Μέρκελ, τώρα δεν χάνει ευκαιρία να μετατρέπει την χώρα σε αποικία και να παίρνει αντίδωρα.

Ο μεσαίος χώρος των ΜΜΕ ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει όποιον διαφωνεί μαζί του ως ακροδεξιό. Εάν αυτή η τακτική και άποψη σου φαίνεται γελοία προπαγανδιστική θέση, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Καταρχάς, είσαι ένα λογικά σκεπτόμενο άτομο και, κατά δεύτερον, δεν τηρείς του κανόνες κατανόησης της πραγματικότητας που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ. Σε αυτή την περίπτωση, όπως και στις περισσότερες άλλες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτε διαφορετικό από το να επαναχρησιμοποιεί την εργαλειοθήκη του μεταπολιτευτικού κατεστημένου.