Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Πόσους πρόσφυγες κοστίζει η καρέκλα;

Μετά την ελάφρυνση του χρέους, που δεν ήταν παρά επιμήκυνσή του και για τα δισέγγονα, έρχεται και το δεύτερο πουγκί, με το οποίο πληρώθηκε η κυβέρνηση από το Βερολίνο για να πουλήσει το Μακεδονικό και για να κρατηθεί στην καρέκλα: Η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχτεί επαναπροώθηση μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή του δημόσια τους μετανάστες «παράτυπους»!

Η στροφή του κ Τσίπρα από τη μέχρι τώρα ελληνική πολιτική είναι εντυπωσιακή. Πριν λίγο δήλωνε ότι φοβάται την πρόθεση της Γερμανίας να επιστρέψει μετανάστες στην Ελλάδα! Ευθυγραμμισμένος με την μέχρι τώρα πολιτική της Ελλάδας να αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία.

Η Γερμανία αιτήθηκε πέρυσι την επαναπροώθηση 2.312 ανθρώπων στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν αρμόδιες μόνο για 81 και τελικά δεν δέχτηκαν κανέναν! Την ίδια ώρα, όμως, η Γερμανία δέχτηκε από την Ελλάδα πέρυσι 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών. Η Ελλάδα είχε ζητήσει να πάνε στη Γερμανία 5.800 άνθρωποι.