Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Οκτώ φορές πανηγύρισαν «νίκες» για το χρέος!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Για όσους κουράστηκαν να μετρούν ψέματα, αυτή ήταν η όγδοη φορά που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ρύθμισαν οριστικά το χρέος». Και η τρίτη που ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει τα… χαρμόσυνα νέα για την οριστική ρύθμιση του χρέους.
Όσα αποφασίστηκαν στο πρόσφατο Eurogroup και παρουσιάστηκαν ως «ιστορική συμφωνία για το χρέος», είχαν ήδη «αποφασιστεί» άλλες ΕΠΤΑ φορές – και την τελευταία είχε ακριβώς προσδιοριστεί τι θα… προσδιοριζόταν το 2018!
Η κυβέρνηση, δηλαδή, στο θέμα του χρέους έχει «νικήσει» ΟΚΤΩ συνολικά φορές:

Οι δύο «νίκες» του Μαΐου 2016

Η Νέα Δημοκρατία τώρα δικαιώνεται ...

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την στρατηγικής σημασίας επιλογή, να εναντιωθεί στην συμφωνία με την FYROM, εφόσον θα παραβιάζονταν οι γνωστές εθνικές γραμμές. Για να θυμηθούμε, αυτή η πορεία ξεκίνησε, όταν μετά τις αρχικές αμφιταλαντεύσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αγκάλιασε» τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ρεαλιστικά σκεπτόμενος, ξεπερνώντας ενδεχόμενες αναστολές, αντιλήφθηκε έγκαιρα πως ο δρόμος για την εκλογική νίκη, περνούσε μέσα από την θέση που θα έπαιρνε το κόμμα του στο Σκοπιανό ζήτημα. Γιατί αυτή η θέση θα διαφύλασσε ή όχι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Και έλαβε την σωστή απόφαση.

Τα όσα επακολούθησαν δικαίωσαν πλήρως αυτούς που υποστήριζαν πως το Σκοπιανό και η διαφαινόμενη λύση του θα είναι η ταφόπλακα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αν για τον ΣΥΡΙΖΑ εσωκομματικό πρόβλημα δεν υπάρχει λόγω των παγίων θέσεων της Αριστεράς επί του θέματος, οι ΑΝΕΛ ουσιαστικά έπαψαν να υφίστανται ως κόμμα.