Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Μακεδονία και τα τριάντα αργύρια ...

Τα τριάντα αργύρια, έναντι των οποίων ξεπούλησε την Μακεδονία, περιμένει να λάβει σήμερα η κυβέρνηση από το Eurogroup. Γι’ αυτό και σκοτώθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία για την Μακεδονία την περασμένη Κυριακή.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, δεν πρόλαβαν Τσίπρας και Κοτζιάς να πάνε στον (ματωμένο, όπως αποδείχθηκε με την βία κατά των διαδηλωτών) «γάμο» στα Σκόπια, δεν πρόλαβαν τα τραγούδια του γάμου να γίνουν ξανά μοιρολόγια (στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας) και η άθλια συναλλαγή που έχω καταγγείλει από τις 2 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε.

Άνθρακες ο θησαυρός...

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημερομηνία η οποία θα πιστοποιήσει την πανηγυρική έξοδο από το τρίτο μνημόνιο και θα επικυρώσει το άτυπο τέταρτο μνημόνιο μέχρι το 2023 και εν συνεχεία τη χαλαρότερη εποπτεία για δεκαετίες μέχρι το ελληνικό χρέος ως μέγεθος να διαβρωθεί από τη μεταβολή των λοιπών συγκρίσιμων μεγεθών.

Εκτός του κ. Δημήτρη Καμένου και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης άφησε να εννοηθεί πως στην υποχώρηση για το Μακεδονικό συνέβαλαν και υποσχέσεις για οικονομικά ανταλλάγματα.

Ας μην ενθουσιαζόμαστε, όμως, οι προτεστάντες και ιδίως οι Γερμανοί δεν είναι "καραμπίνες” στις διαπραγματεύσεις ούτε έχουν εξασκήσει τα ακαδημαϊκά οικονομικά με τις εισπράξεις από την πώληση μπυρών και σουβλακίων στα κομματικά φεστιβάλ.

Το τέλος του τρίτου μνημονίου εμφανίζεται σαν τέλος των μνημονίων για λόγους επικοινωνιακούς ένθεν κακείθεν.

«Θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Δεν ξεχνώ!

Διχάζουν τους Ελληνες συστηματικά... 
Η απώλεια ιστορικής μνήμης και ένας έμφυτος καθωσπρεπισμός, χαρακτηρίζουν έναν μετριοπαθή πολίτη. Εκ πρώτης όψεως αυτό δεν είναι κακό. Πέφτουν οι τόνοι των αντιπαραθέσεων, ηρεμούν τα πνεύματα. Πολιτισμός.

Όταν όμως εξετάσουμε συγκεκριμένα αυτήν την, χαμηλών τόνων, συμπεριφορά μας θα διαπιστώσουμε πως τις περισσότερες φορές αποβαίνει αναποτελεσματική. Γιατί μεγάλη σημασία έχει ποια είναι και η συμπεριφορά του «απέναντι». Εκτιμά τον δικό μας πολιτισμένο τρόπο αντίδρασης; Αν ναι, το κάνει από ανάγκη, γιατί βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας; Ή εκ πεποιθήσεως; Τι έκανε αυτός όταν ήταν ο ισχυρός; Μας συμπεριφέρθηκε ανάλογα;

Αυτά τα ερωτήματα μας βασανίζουν όταν βλέπουμε τους προπηλακισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη σχεδόν την επικράτεια με αιτία την συμφωνία με την FYROM. Αναμφίβολα, το θέαμα δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες πολιτικού ανταγωνισμού και συμπεριφοράς μιας Ευρωπαϊκής χώρας. Κάποιοι διαχωρίζουν την θέση τους, κάποιοι άλλοι καταδικάζουν. Αμφότεροι όμως επιχαίρουν ενδομύχως.