Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σταλινισμός, Τιτοϊσμός και το «υπέρτερο εθνικό συμφέρον» ...

Τελικά υπήρχε κι’ άλλος πάτος. Εκτός από το αδιανόητο – να υπογράψουν δηλαδή Τσίπρας και Κοτζιάς μια συμφωνία μόνοι τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη λαού και πολιτικού κόσμου, αλλά και χωρίς να συμφωνεί ο συνεταίρος (στην καρέκλα) Καμμένος που προσφέρει την Δεδηλωμένη – συνέβη και το άλλο αδιανόητο:

Στη Βουλή δεν αναφέρθηκε κανείς τους συγκεκριμένα στη συμφωνία. Επαναλάμβαναν μονότονα ότι είναι μια καλή συμφωνία και σκόπιμα απέφυγαν να αναλύσουν ένα – ένα τα άρθρα της, προσφέροντας στους Σκοπιανούς επιχειρήματα που ούτε οι ίδιοι είχαν ποτέ διανοηθεί.

Μίλησαν για το 1913, για το 1948, για το 1977, για το 1991, για το 1992, για το 1993, για το 1995, για το 2005, για το 2008, για το 2009, για το 2013, αλλά όχι για το 2018!

Μίλησαν για όσα επί εικοσιπέντε χρόνια συζητούνταν, χωρίς να υπάρξει ποτέ καμιά συμφωνία και όχι για όσα οι ίδιοι πράττουν υπογράφοντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία.

Με τη γνωστή σταλινική μέθοδο της διαπόμπευσης, της στοχοποίησης και της συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων, πετούσαν αποσπασματικά σελίδες από διάφορα απόρρητα έγγραφα, καθαρά προς δημιουργίαν εντυπώσεων, κάνοντας επιλεκτική αναφορά σε σκόρπιες φράσεις.

Άπειρες οι συζητήσεις που έγιναν αυτά τα χρόνια, άπειρες οι προτάσεις που μπήκαν ως βάση συζήτησης, άπειρες οι σκέψεις που δεν ευοδώθηκαν ποτέ και τελικά απορρίφθηκαν.

Κόκκινα πρόσωπα που έσταζαν κακία, στόματα που τραύλιζαν και χέρια που κράδαιναν μερικά από τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, τα οποία όπως είναι φυσικό, υπάρχουν στο υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο σκακιστής της κακιάς ώρας ...

Απλά ΑΡΚΑΣ !
Ο Α. Τσίπρας και ο Π. Καμμένος βγήκαν πολυτραυματίες από την συζήτηση για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το οφθαλμοφανές δεν το είδαν εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η «φωτισμένη» ελίτ της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς. Οι άνθρωποι που δηλώνουν δημοκράτες, ενώ έχουν μιαν αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική, καθώς απεχθάνονται το πόπολο και τις εκδηλώσεις του. Αυτοί είναι «το άλας της πολιτικής», όπως υποστηρίζουν με έναν ναρκισισμό που έρχεται από την δεκαετία του '70.

Ο Α. Τσίπρας, «ο μαίτρ του ζατρικίου», είδε το κόμμα του συνεταίρου του να εξαϋλώνεται. Ο Π. Καμμένος έσβησε πολιτικά. Αυτοκτόνησε, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα. Έτσι μόνον εικασίες κάνουμε και για το απονενοημένο διάβημα του.