Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Επισπεύδει το τέλος τους ...

Να ξεκινήσω με μια προσωπική εξήγηση, γιατί θέλω να κρυφτώ και η χαρά δεν με αφήνει. Σαφή άποψη για τη συμφωνία δεν μπορώ να έχω ακόμη, εφόσον δεν την έχω διαβάσει· έχω όμως μια θετική προδιάθεση, που περιμένει το επίσημο κείμενο για να επιβεβαιωθεί. Ομως, από χθες, μόλις έγιναν αισθητές οι αναταράξεις στην πολιτική σκηνή, με κατακλύζει μια ευφορία, όπως εκείνη που σε κάνει να νιώθεις η κολύμβηση ή το jogging, λόγω της έκκρισης ενδορφινών που προκαλεί στον οργανισμό η άσκηση. Οπότε, αν κάπου παρασύρομαι από τον ενθουσιασμό της ανακατωσούρας, εσείς καταλαβαίνετε και, ελπίζω, με συγχωρείτε. Είναι το επάγγελμα, βλέπετε. Αυτό που κάνουμε, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, και το οποίο με τα χρόνια γίνεται έξη και εθισμός.

Η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές...

Το κλίμα ήταν ήδη βαρύ για την κυβέρνηση. Με έναν άριστο συγχρονισμό, για να μην το επιβαρύνει κι άλλο, έκανε να συμπέσουν το Σκοπιανό με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Κλασσική κίνηση τακτικής. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου θα δημιουργούσαν σε αυτήν την φάση, επικοινωνιακά, μεγάλο πρόβλημα και με το Σκοπιανό επιχείρησε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον των πολιτών. Συγχρόνως να προσφέρει εκδούλευση σε Αμερικάνους και Γερμανούς.

Επειδή είναι μαρξιστές, αγνοούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα εθνικά θέματα. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι για εκατομμύρια πολίτες μέρος της ταυτότητας τους. Και γι΄αυτό ακριβώς έκαναν αυτό το μοιραίο λάθος. Πούλησαν όνομα, γλώσσα και εθνότητα, για να εισπράξουν μελλοντικές υποσχέσεις.