Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Παγωμένες όλες οι Συμφωνίες με την Τουρκία ...

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ανακοίνωση Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία πάγωσε την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών.

Το πρόβλημα είναι ότι στην πράξη έχουν καταργηθεί όλες οι συμφωνίες – και αυτές με την ΕΕ, η οποία (ΕΕ) μέσα στον πανικό της συμφώνησε με την Άγκυρα ανταλλάγματα, όπως το άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της χώρας και η απελευθέρωση της βίζας, που δεν μπορούσαν, όπως αποδείχθηκε, να πραγματοποιηθούν.

Το πρόβλημα είναι επίσης ότι προκειμένου να υποβαθμίσει το θέμα, η κυβέρνηση μας είπε με ύφος μπλαζέ ότι… οι Τούρκοι πάγωσαν την παγωμένη συμφωνία!

Ομολόγησαν δηλαδή ότι η διμερής συμφωνία δεν εφαρμοζόταν ούτως ή άλλως.

Όσον αφορά στις επιστροφές, οι συμφωνίες που υποτίθεται ότι εφαρμόζονται είναι οι ακόλουθες:

.@Odysseas_ Κωνσταντινόπουλος σε Δανέλλη: «Η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα» ...

Επί τέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος μέσα στο ΚΙΝ.ΑΛ να πει μια σταράτη κουβέντα. Να ξεκαθαρίσει μια κακόφορμη κατάσταση. Λίγο νωρίτερα ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, μετέπειτα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τώρα βουλευτής του Ποταμιού ο Σπ. Δανέλλης, είχε δηλώσει πως αν δεν ψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ την συμφωνία με την FYROM κινδυνεύει η ενότητα του.

Μετά τον Ο.Κωνσταντινόπουλο του απάντησε και ο Χ.Καστανίδης λέγοντας πως «δεν είναι υποχρεωτικό να βρισκόμαστε στο ίδιο κόμμα.» Αυτονόητο.

Το σύνθημα της άνευ όρων παράδοσης στην συμφωνία Τσίπρα –Ζάεφ το είχε δώσει νωρίτερα ο αρχηγός του Ποταμιού Σ.Θεοδωράκης. Πριν κάνει διαβάσει το κείμενο, πριν καν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε την υποστήριξη του για να κλείσει όπως –όπως το Σκοπιανό ζήτημα.