Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δεν έκαναν λάθος, κάτι θέλουν να κρύψουν ...

Ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει τώρα ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους». Και ότι «η ηγεσία των Σκοπίωντη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίησή της και ότι αυτό έπαιξε ένα ρόλο στο να θελήσει να αναστοχαστεί και να συζητήσει για ορισμένες διευκρινήσεις της ίδιας της συμφωνίας».

Αυτά είπε το βράδυ της 4ης προς 5η Ιουνίου στην ΕΡΤ. Αλλά στις 29 Μαΐου, από το Βερολίνο, μας είπε ότι «έγινε» η συμφωνία.

Πότε είπε την αλήθεια, λοιπόν; Στις 29 Μαΐου ή στις 4 Ιουνίου;

Είναι γνωστό ότι κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, που οι Σκοπιανοί βρίσκονταν μπροστά στη στιγμή του «μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι», έκαναν πίσω.

Διότι είναι πολύ απλό: Αν δεχθούν ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα, τι να το κάνουν το «Μακεδονία»;

2018 μ.Χ. - Ακόμα ονειρεύονται τον κομμουνισμό ...

Θα βόλευε πολλούς αν ο ΣΥΡΙΖΑ στρεφόταν προς πιο μετριοπαθείς θέσεις και συμπεριφορές. Αυτό εξάλλου θα ήταν και θετικό για την πολιτική ζωή του τόπου. Ένας ισχυρός σοσιαλδημοκρατικός χώρος και μια ισχυρή κεντροδεξιά, θα αποτελούσαν παράγοντα σταθερότητας του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Ευτυχώς η κεντροδεξιά υπάρχει, είναι σοβαρή και διεκδικεί την εξουσία. Η σοσιαλδημοκρατία δυστυχώς φυτοζωεί, προς το παρόν τουλάχιστον. Κάποιοι λοιπόν στην προσπάθεια τους να την αναζωογονήσουν, εμπνεύστηκαν την μετάγγιση αίματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε τελικά να συγκροτηθεί ένας μεγάλος και αξιόπιστος χώρος.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και το αποδεικνύει με τις πράξεις του. Άλλωστε, ο πυρήνας που παίρνει τις αποφάσεις έχει μια μαρξιστική παιδεία και πιστεύει στο κομμουνιστικό όραμα εν έτει 2018. Κάτι που δεν αποτελεί πολιτικό φαινόμενο, αλλά ψυχιατρικό. Τις ιδεολογικοπολιτικές ονειρώξεις του Μπαλτά, του Κυρίτση, του Φίλη, του Γαβρόγλου και των λοιπών μαρξιστικών δυνάμεων ουδείς, στοιχειωδώς, νουνεχής άνθρωπος μπορεί να τις λάβει στα σοβαρά.