Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οι παραμορφωτικοί φακοί του Αλ. Τσίπρα ...

Είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη: "Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας, της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους." (σ.σ. Σωστή η παρατήρηση. Αλλά η απλή περιγραφή ή έστω η "ανάλυση" ενός γεγονότος είναι δουλειά των δημοσιογράφων. Όχι του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός που ανέχεται ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δράση του παρακράτους, απλά δεν κάνει καλά τη δουλειά του.)

Συνέχισε ο κ. Τσίπρας: "Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας".(σ.σ. Αυτό κι αν είναι είδηση. Γιατί μέχρι σήμερα τα διαφορά παρακρατικά γκρουπούσκουλα, αριστερά κυρίως, αντιμετωπίζονται με την πιο μεγάλη χαλαρότητα. Ας κουνηθεί λοιπόν επιτέλους ο κ. Τόσκας κι ας κάνει τη δουλειά του, για την οποία πληρώνεται από τους φόρους μας. Κι αν δεν μπορεί ας του πει κάτι ο πρωθυπουργός.)

«Εχουν ευθύνη όσοι κανακεύουν ακροδεξιούς κύκλους» - Ν.Τόσκας, υπουργός στο περίπου ...

Πρώτος βγήκε ο πρωθυπουργός που απέδωσε τον ξυλοδαρμό του Γ.Μπουτάρη σε «ακραίους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας». Και ακολούθησε ο, κατ΄όνομα, υπουργός του, Ν.Τόσκας που επανέλαβε την δήλωση του αρχηγού του, για να την εμπεδώσουμε.

Ένα χαρακτηριστικό της πολιτικής συμπεριφοράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θρασύτητα. Μπορούν να πουν το μεγαλύτερο ψέμα με την μεγαλύτερη φυσικότητα. Μπορούν να αντιστρέψουν και να διαστρέψουν την πραγματικότητα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Αυτό είναι το αλφαβητάρι της προπαγάνδας. Να αφήνεις τον άλλον να προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο και το οφθαλμοφανές, απέναντι στην δική σου ψευδή και κατασκευασμένη «πραγματικότητα».

Αυτή η πομφόλυγα της «ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας» απευθύνεται πλέον στους εφτακόσιους αναγνώστες της «Αυγής». Συγχρόνως, μέσα στην ταραχή που δημιουργεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη πτώση –με ό,τι συνεπάγεται—παντρεύουν τον νεοφιλελευθερισμό με την ακροδεξιά και την Νέα Δημοκρατία.

Τρικυμία εν κρανίω.