Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η βασιλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ...

«Κάρολε, μια χαρά σε βλέπω», φαίνεται να λέει η σύζυγος του πρωθυπουργού στον πρίγκηπα. Μάλιστα, η χειρονομία προδίδει μιαν ανεπιτήδευτη οικειότητα, αποτέλεσμα μάλλον της στενής φιλικής σχέσης των δύο ζευγαριών.

Στην διάσημη πλέον φωτογραφία, αναμφίβολα ο πιο σοβαρός Έλληνας είναι ο υπάλληλος του προεδρικού μεγάρου με το άψογο ντύσιμο του, που φαίνεται να λέει: «τι άλλο θα δούν τα μάτια μου!» Τουλάχιστον το βλέμμα του και το, όλο απορία, πρόσωπο του αυτό φανερώνουν.

Για να μιλήσουμε σοβαρά, τώρα, πίστευε ποτέ η κυρία Μπαζιάνα ή ο Α.Τσίπρας πως θα χαριεντιζόντουσαν με τον Κάρολο και την Καμήλα; Πίστευε ποτέ το πρωθυπουργικό ζεύγος πως θα ζούσε τέτοια μεγαλεία;

Φυσικά και δεν το πίστευαν. Και κάπου εδώ βρίσκεται και η απάντηση για την ημερομηνία των εκλογών. Θα καθίσουν στην εξουσία μέχρι και την τελευταία ημέρα. Και αν μπορούσαν και ακόμα παραπάνω.

Άλλωστε, κι εμείς όταν περνάμε καλά κάπου, καθόμαστε μέχρι να φύγουν όλοι. Καθόμαστε μέχρι το τέλος της γιορτής. Αυτοί χαζοί είναι να εγκαταλείψουν τα μεγαλεία; Γιατί; Για να έρθει ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα;

Μέρες Βυζαντίου σε παρακμή...

Ένας στους επτά έχει πάρει σασί... 
Λίγοι θυμούνται στις μέρες μας τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο τον Μονομάχο, που φόρεσε το στέμμα του Αυγούστου από το 1042 ως το 1055.

Αντιφατική προσωπικότητα, που πέρασε από την άκαμπτη αφοσίωση στο στέμμα και στην «γυναίκα της ζωής του», την Σκλήραινα, βρέθηκε στον θρόνο με τον γάμο του με τη Ζωή την Πορφυρογέννητη, συνέχισε ως συναύγουστος με τη Ζωή και την αδελφή της Θεοδώρα – ανιψιές του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου - και κατέληξε να κυβερνά παραδομένος στον τρυφηλό βίο και γελοιοποιούμενος με μοναδικούς συμβούλους την Αλανή ερωμένη του, τον 26χρονο παραδυναστεύοντα Ιωάννη, γνωστό και ως «Ιωάννης το Μειράκιον» και τον γελωτοποιό παρακοιμώμενό του Βοϊλα.