Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Βάρεσαν τα νταούλια και για τον ΟΟΣΑ...

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Ο κ. Ανχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, χρόνια τώρα έρχεται χοροπηδηχτός χοροπηδηχτός στη χώρα μας και τα βρίσκει όλα καλά.
Στενός φίλος και συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, στέλεχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την επίσκεψή του και το δείπνο που είχε δοθεί προς τιμήν του στον «Διόνυσο», στις 16 Μαρτίου 2010, δηλαδή την ώρα που μπαίναμε στην τροχιά της χρεοκοπίας και στα μνημόνια, ο κ. Γκουρία είχε πει το απίθανο:

«Είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει μια χώρα που το οικονομικό επιτελείο της προέρχεται από τον ΟΟΣΑ». Μιλούσε, θυμίζω, για τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Κατσέλη.

Στις 8 Ιανουαρίου 2010, ο ΟΟΣΑ, δια του αναπληρωτή διευθυντή του Οικονομικού Τμήματος Μελετών του, Ρόμπερτ Φορντ, είχε λάβει μέρος σε… επτάωρη συνάντηση για την οικονομία, που είχε ο κ. Παπανδρέου, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, με ξένους «σοφούς».

Ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται ...

Σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια ομάδα που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα τους. Είναι όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση τους και άντεξαν στις δύσκολες στιγμές. Είναι λογικό αυτοί οι άνθρωποι να θεωρούν τους εαυτούς τους σφραγιδοφύλακες της παράταξης. Να έχουν το προνόμιο της αυθεντικής ερμηνείας των συμφερόντων του κόμματος τους.

Με απλά λόγια, έχουν μιαν ιδιοκτησιακή σχέση με το κόμμα τους.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, υπάρχει μια ομάδα η οποία άντεξε στα πέτρινα χρόνια του 4% και σήμερα που βρίσκονται στην εξουσία, αισθάνονται πως είναι οι θεματοφύλακες των αρχών και της φυσιογνωμίας του.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα που αφορά την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν γραφεί άρθρα που υποστηρίζουν πως το κόμμα αυτό, σταδιακά, θα μεταμορφωθεί από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.