Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Νόμοι για την μετανάστευση υπήρχαν πριν το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξήλωμα!

Άλλο ένα νομοθέτημα για τη μετανάστευση συζητείται από την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, δυο μόλις χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4375 του 2016, ο οποίος είχε ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος και για τον οποίο η κυβέρνηση κοκορευόταν πως έδινε αποφασιστικές λύσεις διαρκείας.
Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος νόμος έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η οποία ήλθε ως συνέπεια του νόμου του 2016.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο περιορισμός της κυκλοφορίας δεν απαγορεύεται μεν από το Σύνταγμα ή από άλλη διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος, πρέπει όμως για να επιβληθεί ο περιορισμός, να προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το περιοριστικό αυτό μέτρο.
Αναφέρεται επίσης ότι από πουθενά δεν προκύπτουν οι νόμιμοι λόγοι που υπαγορεύουν την επιβολή του περιοριστικού μέτρου της κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορεί να κριθεί εάν βρίσκεται εντός των ορίων των διατάξεων του άρθρου 41 του νόμου 4375/2016.
Διότι το άρθρο 41 ανέφερε απλώς ότι στο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία μπορεί να αναφέρεται περιορισμός της κυκλοφορίας των αιτούντων σε τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, μετά από απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου.

«Φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι.»...

Ας πούμε ότι δεν ήταν στο εδώλιο η Σώτη...
Το επίδικο είναι, όπως λέμε, η ελευθερία του λόγου; Oχι ακριβώς. Εξαρτάται πάντα ποιος μιλάει και τι λέει. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου είτε για απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε, είτε για ανθρώπους που κατά γενική ομολογία εκτιμούμε...
Η Σώτη Τριανταφύλλου έγραψε ότι υιοθετεί την άποψη του Μάρκο Πόλο: «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι.» Το θέμα μας δεν είναι η άποψη της Τριανταφύλλου, αλλά όλα αυτά που ακολούθησαν. Ο Παναγιώτης Δημητράς μήνυσε τη Σώτη Τριανταφύλλου, επικαλούμενος τον αντιρατσιστικό νόμο.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και «ο σκουπιδότοπος του ΔΟΛ»...

«Διότι δεν είναι απλώς σκουπιδότοπος ο ΔΟΛ. Συστοιχία χημικού και βιολογικού πολέμου είναι... ούτε στην Κατοχή τέτοιο έρεβος».

Αυτά και πολλά άλλα ανατριχιαστικά γράφει στο άρθρο του, όχι κάποιο τρολ των 0,60 του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιος αρθρογράφος των διαφόρων sites που τον υποστηρίζουν.

Τα γράφει ο Θ.Καρτερός, υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Με απλά λόγια, ό,τι γράφει ο αρθρογράφος εκφράζουν και τον Α.Τσίπρα. Αυτή η επίθεση κατά ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος με αυτές τις εκφράσεις, από επίσημα κυβερνητικά χείλη, φανερώνει όχι μόνον την αντίληψη που έχουν για την ελευθερία του τύπου, αλλά κυρίως την αγωνία και τον φόβο για την επικείμενη πτώση τους.