Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Τότε που για τις φρεγάτες απειλούσαν με Κορυδαλλό ...

Όταν στις 20 Φεβρουαρίου 2013, επομένη της επίσκεψης του Γάλλου τότε Προέδρου Φρανσουά στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών παρακολούθησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η αμυντική θωράκιση της χώρας χωρίς να εκταμιευτούν τεράστια ποσά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα κάγκελα.

Η πιο χαρακτηριστική από τις αντιδράσεις ήλθε την επομένη, 21 Φεβρουαρίου, με την εφημερίδα «Αυγή» να δημοσιεύει άρθρο υπό τον πρωτοφανή τίτλο «Ο Σαμαράς στον Κορυδαλλό όπως ο Άκης;».

Έγραφε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Β. Μαρινάκης: Συναντήθηκα πολλές φορές με τον Τσίπρα στο Μαξίμου...

Σκληρή απάντηση στον Πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου και τις προαναγγελίες για μηνύσεις  σε βάρος του και σε βάρος των μέσων ενημέρωσης ιδιοκτησίας του.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο Βαγγέλης Μαρινάκης σηκώνει το γάντι και προαναγγέλλει προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ότi:

- Ουδεμία σχέση έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

- Yπάρχει σκοπιμότητα στις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση πως χρηματοδοτεί τη Ν.Δ. με "αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα

- Έχει βοηθήσει τη σημερινή κυβέρνηση καθώς και ότι έχει κατ επανάληψη συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη