Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η δική τους σημαία είναι το ψέμα!

Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν οι ψεύτες και οι τυχοδιώκτες κατορθώνουν να αναρριχηθούν στην εξουσία, προκαλούν μεγάλα δεινά – τα περισσότερα στα εθνικά θέματα.

Κυρίως επειδή χρησιμοποιούν αυτά τα θέματα για προπαγάνδα. Και επειδή καταφεύγουν πάντα στην προσφιλή τους τακτική: Το ψέμα. Το οποίο είναι η μοναδική σημαία τους! Μια σημαία ευκαιρίας!

Με μεγάλη άνεση είναι ικανοί για το ίδιο θέμα να λένε κάθε φορά ό,τι τους βολεύει τη συγκεκριμένη στιγμή. Και το κάνουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κατά το... 2060 μ.Χ.

«Στήνουν μαύρο μέτωπο με στόχο την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος». Αυτό δεν το είπε ο Α.Τσίπρας το 2015 ή το 2016. Το είπε προχθές στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του απογοητεύοντας και διαψεύδοντας όλους αυτούς που διαπιστώνουν μια σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί είναι κοινός τόπος πως ο τρόπος εκφοράς του λόγου χαρακτηρίζει και την ταυτότητα και την ποιότητα του υποκειμένου.

Η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία ενός κόμματος, διαμορφώνεται μέσα στον χρόνο με συλλογικές διαδικασίες που εκφράζουν κάθε στιγμή την μέση συνείδηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Στιγμιαίες μεταλλάξεις που υπαγορεύονται από τις σκοπιμότητες της στιγμής, δεν μπορεί να αλλοιώσουν τα δομικά χαρακτηριστικά ενός κόμματος.

Πολύ δε περισσότερο, αν αυτά έχουν εμφανιστεί και δοκιμαστεί στην πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με έντονες τις κινηματικές—εξωθεσμικές συμπεριφορές. Αυτό λέει το καταστατικό του, αυτό υποστηρίζουν τα μέλη και τα στελέχη του. Και όλοι εμείς οφείλουμε να δεχτούμε—στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος-- αυτήν την ταυτότητα τους.