Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πασχαλινά ψέματα και Γολγοθάς δίχως τέλος ...

Πάσχα μπαίνει Πάσχα βγαίνει, Τσίπρας και Καμμένος υπόσχονται σταθερά… ανάσταση νεκρών! Και είναι τέτοια η περιφρόνησή τους προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν υποβάλει σε έναν διαρκή Γολγοθά, που στα μηνύματά τους τα πασχαλινά χρησιμοποιούν, κάθε χρόνο, τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις και λέξεις. Κάθε Πάσχα, η ανάσταση έρχεται, οι καλύτερες μέρες έρχονται, βρισκόμαστε στην «τελευταία στάση», κάθε δική τους Ανάσταση είναι «ξεχωριστή» και «σηματοδοτεί». Προσέξτε:

Ανάπτυξη : Η Ryanair κλείνει τη βάση της στα Χανιά στο μέσον της σαιζόν ...

Κλείνει τη βάση της στα Χανιά και μειώνει τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, από την 1η Ιουνίου προχωρά στη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Η μαφία των αντισυνταγματικών νόμων ...

Όπως είναι γνωστό, ο Γ Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος. Δηλαδή νομικός. Πώς είναι δυνατόν ένας νομικός να φτιάχνει έναν νόμο αντισυνταγματικό σαν τον ασφαλιστικό με τον ΕΦΚΑ; Με εξόφθαλμη την άνιση μεταχείριση πολιτών στα βάρη τους; Είναι κακός νομικός ο υπουργός; Η επαγγελματική του πορεία δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο. Η απάντηση δεν βρίσκεται στον υπουργό. Αλλά, στη γραμμή της κυβέρνησης! Και όχι μόνο στο ασφαλιστικό.

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε μερικά από τα βασικά νομικά πεπραγμένα της δείχνει το δρόμο.

Στην αρχή ήταν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες. Νομικοί και πεπειραμένοι δημοσιογράφοι φώναζαν ότι έχασκε συνταγματικά. Επειδή το σύνταγμα, εκτός των άλλων, στηρίζεται σε μερικές βασικές αρχές. Μεταξύ των οποίων η ίση μεταχείριση. Ο αρμόδιος υπουργός εκώφευσε. Όχι επειδή δεν είχε νομικούς συμβούλους. Αλλά, επειδή δεν είχε δημοκρατική παιδεία. Πίστευε ότι η θέση εξουσίας και οι γνωριμίες με μέλη του δικαστικού σώματος αρκούσαν. Διαψεύστηκε. Πούλησε όμως στους αφελείς από το λαό ότι στρίμωξε τους καναλάρχες σε πέντε δωμάτια 4χ4! Τα οποία, μαζί με τα ανώφελα έξοδα της παρωδίας τα πλήρωσε ο επαναστάτης λαός…