Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ούτε κουβέντα για το τέταρτο τρίμηνο ...

Το δ΄ τρίμηνο του 2017 υπήρξε χωρίς αμφιβολία από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων (εξαιρώ πάντα την περίφημη πρώτη φορά αριστερά του 2015 που, ωστόσο, είχε σοβαρές επιπτώσεις στο 2016).

Δεν βλέπω, όμως, να λέει κανείς κουβέντα.

Διότι εκτός από την ισχνότατη ανάπτυξη της τάξης του μόλις 0,1% που παρουσιάστηκε στο τέταρτο τρίμηνο (σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο) σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, είχαμε και τα άλλα.

Ποιοι αποτελούν στη Bουλή την «προοδευτική» πλειοψηφία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την θέση πως στην σημερινή βουλή είναι διαμορφωμένη μια «προοδευτική» πλειοψηφία. Και έχει κάθε λόγο να το υποστηρίζει, καθώς έτσι βγαίνει από την πολιτική απομόνωση. Όμως κάποια στελέχη της Κεντροαριστεράς γιατί «τσίμπησαν»; Γιατί την λέξη «προοδευτικός» την έχουν ξεχειλώσει τόσο πολύ ώστε να χωρά και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα; (Για να μην πω, πως την ξεχείλωσαν γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο.)

Είναι γνωστό πως στήνεται από τα γνωστά εκδοτικά παράκεντρα, από ολιγάρχες και από κάποιους επιτηδευμένα «αφελείς» το νέο πολιτικό σκηνικό, όπου το κομβικό δίλημμα θα είναι «πρόοδος ή συντήρηση».  Και βέβαια στον πόλο των «προοδευτικών»δυνάμεων θα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.