Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Υπόθεση Σαρκοζί: Δίκη χωρίς κουκούλες ...

Μετά τη σύλληψη του Γάλλου πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πολλοί εδώ στην Ελλάδα άρχισαν δήθεν αθώα να διερωτώνται αν και εδώ στην Ελλάδα θα έλθει ποτέ η ώρα που θα συλληφθεί ένας πρώην πρόεδρος ή πρώην πρωθυπουργός.

Ως γνωστόν. Ο Σαρκοζί συνελήφθη στις 20 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παθητική δωροληψία», «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων». Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, αφέθηκε ελεύθερος.

Παρά το γεγονός ότι οι περί χρηματισμού από τον Καντάφι κατηγορίες ανάγονται στην προεκλογική του εκστρατεία του 2007 που τον οδήγησε στην προεδρία και οι πρώτες αναφορές έγιναν το 2011 από τον ιστότοπο Mediapart, επισήμως, η δικαστική έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013.

Με αυτοδύναμο Κυριάκο τελειώνουν τα σενάρια!

Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο Κυριάκος. Τα θέματα από εκεί και πέρα είναι αν θα είναι αυτοδύναμος ή όχι, αν θα έχει εμφανιστεί άλλος σοβαρός παίκτης στα δεξιά του κι αν το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτρέψει στην Ρένα Δούρου να τον αμφισβητήσει. Το Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνει σήμερα να απειλεί την δεύτερη θέση.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με δεδομένο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αυτή την φορά με απλή αναλογική και με αφορμή τις προεδρικές εκλογές. Άρα, με την Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε δεύτερο ρόλο. Εφόσον, φυσικά, επιτευχθεί η σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Στην Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν με αυτό το σενάριο, αλλά την ίδια ώρα προσδοκούν σε μία ισχυρή εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές που θα ανατρέψει εκ των πραγμάτων τα σενάρια μιας νέας κυριαρχίας της Αριστεράς στην χώρα για τις προσεχείς δεκαετίες και στα πρότυπα της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.