Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Οταν η βλακεία συμφέρει ...

Υπάρχουν φορές που ο ρόλος του τέλειου βλάκα όχι μόνο συμφέρει, αλλά είναι και ο μόνος που σώζει, με την έννοια της άμεσης και περιστασιακής επιβίωσης – σκληρό, αλλά αυτή είναι η ζωή. Το επιδεικνύουν έξοχα αυτές τις μέρες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, με τη στάση τους μετά την Κ.Ο. του συγκυβερνώντος κόμματος. Οχι, σου λένε, δεν φοβόμαστε μήπως ο Τσίπρας «προδώσει τη Μακεδονία». Γιατί, παρακαλώ; Επειδή ο ίδιος έχει υποσχεθεί στον Καμμένο ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια χωρίς αλλαγή του συντάγματός τους. Το υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον Καμμένο και αυτοί οι καημένοι το έχουν πιστέψει!

Για να είμαι δίκαιος, παριστάνουν ότι το πιστεύουν. Ακόμη και ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ, είμαι βέβαιος, μπορεί να αντιληφθεί ότι η υπόσχεση είναι ψευδής. Εκτός αν είναι πλήρως αναλφάβητος και έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κρύψει πάρα πολύ καλά από όλους. Διότι μόνο στην περίπτωση αυτή δεν θα έχει διαβάσει ότι δεν είναι δυνατή από την παρούσα Βουλή στα Σκόπια η τροποποίηση του συντάγματος. Μάλλον να βελτιώσω την υπόθεση: αναλφάβητος και κωφός, διότι και να μη διαβάζει, δελτία ειδήσεων θα ακούει.

Δεν είναι απλώς μια συμμορία. Είναι μια γελοία συμμορία ...

Η συμμορία είναι μια ομάδα ανθρώπων που κινείται έξω από τα όρια του νόμου, για έναν, κάθε φορά, συγκεκριμένο σκοπό. Προς τούτο σχεδιάζει, εκτελεί και έχει μιαν αποτελεσματικότητα. Οσο πιο ικανά είναι τα μέλη της τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να συλληφθούν από τις Αρχές.

Μια γελοία συμμορία αποτελείται από τυχάρπαστους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς καμιά οργάνωση, χωρίς στοιχειώδεις προφυλάξεις, αποτυγχάνουν και συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω. Με την γίδα στην πλάτη. Σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία ανήκουν, χωρίς καμιά αμφιβολία, οι Συριζαίοι.

Το αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά. Χτες ήταν η σκευωρία της Novartis με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, χθες μας προέκυψε το ΚΕΕΠΝΟ.

Τι υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός;