Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων ...

 Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.
Η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του κ. Τσίπρα που – καθώς δεν έχει άλλο έργο να επιδείξει – προσπαθεί (και) με την υπόθεση Νοβάρτις να εξαφανίσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους για να μην υπάρχει εναλλακτική λύση στις επόμενες εκλογές, πλην του εαυτού του.
Στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο το πετυχαίνει κλείνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους κατευθείαν στη φυλακή.
Στην Ελλάδα είναι κομμάτι δύσκολο και ο Τσίπρας προσπαθεί να το επιτύχει σπιλώνοντας τους δικούς του πολιτικούς αντιπάλους.
Σε όλα αυτά, προσθέστε και το ψυχολογικό θέμα: Ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τη σύγκριση των πεπραγμένων του με τα πεπραγμένα του Σαμαρά. Δεν αντέχει τη σύγκριση του 2014 με τα δικά του καταστροφικά χρόνια για την οικονομία.
Οι αριθμοί, βλέπετε, είναι αμείλικτοι. Η τιμωρία του Τσίπρα είναι ότι εν έτει 2018 προσπαθεί ακόμη να πιάσει τα νούμερα του 2014. Το 2014 που τον στοιχειώνει…

Όμοια επικίνδυνη η συμπεριφορά Τραμπ και Τσίπρα ...

Ο εμπορικός πόλεμος που αποφάσισε να κηρύξει ο αδίστακτος πρόεδρος Τραμπ κατά των άλλων χωρών του πλανήτη δίνει μια καλή εξήγηση γιατί τόσο εύκολα τα βρήκε μαζί του ο ημέτερος πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Δεν διστάζουν και οι δύο μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους. Ο ηγέτης της προς το παρόν μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης (ο Πούτιν προετοιμάζεται αποφασιστικά για να ξανακάνει τη χώρα του ισάξια υπερδύναμη), προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε κυρίως στους απασχολουμένους στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις παραγωγής και επεξεργασίας χάλυβα και αλουμινίου, αποφάσισε να επιβάλει δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και 10% σε όλες τις εισαγωγές αλουμινίου.

Δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία a la carte...

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης είναι «εξαφανισμένος». Και να σκεφτούμε πως είναι ένα πληθωρικό άτομο που του αρέσει η δημοσιότητα.

Φημολογείται πως οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο και πως είναι θέμα χρόνου η έξοδός του από την κυβέρνηση.

Όμως για να μην χρεωθεί την πτώση της, θα της παρέχει ψήφο ανοχής και θα ψηφίζει ή δεν θα ψηφίζει τα νομοσχέδια ανάλογα με το περιεχόμενό τους.

Κυβερνητική πλειοψηφία a la carte.

H αιτία γι' αυτό το σκηνικό είναι η διαφαινόμενη επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος με λύση που παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ.

Και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα; Πώς θα διαχειρισθεί τα σημαντικά προβλήματά της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;