Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η άλλη Ελλάδα ...

«Κ​​​​ι οι δυο Ελλάδες σιγοπίνουν το πιοτό» τραγουδούσε ο Σαββόπουλος στο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη». Για τον Σαββόπουλο, όπως και για το κυρίαρχο ιδεολόγημα της μεταπολίτευσης, οι δυο Ελλάδες ήσαν οι δύο μερίδες της Ελλάδας που συγκρούσθηκαν στον λεγόμενο Εμφύλιο, η Ελλάδα της Αριστεράς και η Ελλάδα της Δεξιάς.

Πάντα για το κυρίαρχο ιδεολόγημα της μεταπολίτευσης, το οποίο, κομμουνιστικής κοπής όπως ήταν, τσουβάλιασαν στον όρο «Δεξιά» όσους αντιστάθηκαν στην απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και επέβαλαν τον όρο «Εμφύλιος». Κι ας ήταν οι ίδιοι που αποκάλεσαν τη δεκαετία του εξήντα τον Γεώργιο Παπανδρέου «Γέρο της Δημοκρατίας», αντίπαλό τους κατά τη δεκαετία του σαράντα. Με τη Δεξιά ενοχοποιημένη από τη βλακεία των συνταγματαρχών και την Αριστερά θυματοποιημένη –κοινώς κολακευμένη– η διχοτομία Αριστερά - Δεξιά επισκίασε όλες τις υπόλοιπες. Αναφέρω εική: καλλιεργημένος - ακαλλιέργητος, μορφωμένος - τενεκές ξεγάνωτος, ταλαντούχος - ατάλαντος, κοινός βλαξ - στοιχειωδώς ευφυής, εργατικός - λουφαδόρος.

Επιβιώνοντας στην Κολομβία των Βαλκανίων…

Ένας μαινόμενος ολιγάρχης μπήκε χτες στο γήπεδο, κουβαλώντας μαζί του ένα όπλο. Θα πείτε ότι αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα στην Κολομβία της ΝΑ Ευρώπης. Πρόκειται για τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ! Φαντάζομαι έχετε πέσει όλοι από τις καρέκλες σας. Και κυρίως ο κ. Τσίπρας και οι πραιτοριανοί του. Α! Λεπτομέρεια: Ο διαιτητής ανακάλεσε έπειτα από 3 ώρες παραμονής στα αποδυτήρια απόφαση που ήταν αρχικά σε βάρος του ΠΑΟΚ…

Μιλάμε για τον ίδιο Σαββίδη που είχε πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ο ίδιος Σαββίδης της ΣΕΚΑΠ, ο ίδιος Σαββίδης για τον οποίον έκανε δηλώσεις ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες κερδίζονται με κουμπούρια...

 Οι επισκέπτες αυτού του blog γνωρίζουν ότι ο γράφων αποφεύγει να ασχολείται με θέματα που αφορούν την μπάλα* ...
Τελικά αυτό το πρωτάθλημα εξελίσσεται στο πιο επεισοδιακό από καταβολής της Super League.

Ενώ το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όδευε προς το 0-0, ακριβώς στο 90΄ διακόπηκε λόγω της απόφασης του διαιτητή Κομίνη, μετά από υπόδειξη του βοηθού του, να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα!
Τότε μπούκαρε στο γήπεδο μια μερίδα παραγόντων του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον ΕΝΟΠΛΟ Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έξαλλος φέρεται να απείλησε ευθέως τον διαιτητή ...