Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τελικό σκορ: 3-2 !

Φ​​ίλος, Ελλην λεβέντης, ντερέκι 1,90, ο οποίος είχε την ευκαιρία* να υπηρετήσει τη γλυκιά πατρίδα επί εννέα μήνες στο συγκεκριμένο μέρος του Εβρου όπου συνέβη το περιστατικό με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, αφηγείτο τις αναμνήσεις του από την πολύτιμη εμπειρία.

Η γραμμή των συνόρων, έλεγε, είναι νοητή και, στην πράξη, δεν μπορεί να υπάρξει. Σου δείχνουν, λ.χ., εκείνοι που ξέρουν ένα δένδρο. Μετά, στα 150 μέτρα παρακάτω, σου δείχνουν ένα ύψωμα του εδάφους που κάπως ξεχωρίζει· και σου λένε: «Να η γραμμή των συνόρων». Ποια γραμμή; Ενδιαμέσως δεν υπάρχει επίπεδη έρημος, ώστε να χαράξεις μια νοητή ευθεία και να ξέρεις πώς θα πορευθείς. Επιπλέον, τις διαδρομές από το ένα σημείο μέχρι το άλλο εκεί τις ορίζει το φυσικό περιβάλλον· δεν μπορεί η περίπολος να πάει πετώντας στο σημείο που πρέπει, μη τυχόν και πατήσει σε τουρκικό έδαφος.

Στις 9 Μαρτίου 1953 κηδεύτηκε ο Stalin...

Ο Σοβιετικός ηγέτης πέθανε στις 5 Μαρτίου 1953. Επί τέσσερις ημέρες η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Υπολογίζεται πως χίλιοι πεντακόσιοι περίπου Σοβιετικοί πολίτες έχασαν την ζωή τους, λόγω του συνωστισμού, αυτό το τετραήμερο του προσκυνήματος.

Ο Stalin μπορεί να πέθανε, αλλά ο σταλινισμός επέζησε ως τις ημέρες μας, καθώς αποτέλεσε την φυσική κατάληξη της μαρξιστικής θεωρίας.

Οι απολογητές του μαρξισμού –κυρίως οι ευρωκομμουνιστές—είχαν αναπτύξει την «βολική» θεωρία του Σταλινικού φαινομένου.

Δηλαδή της εκτροπής της σοσιαλιστικής επανάστασης, εξαιτίας της προσωπικότητας του Stalin.