Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν δύο μέτωπα, αλλά ένα!

Κατά την προχθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία, ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε ότι πως πρέπει να κλείσουν άμεσα τα υπόλοιπα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής στη βάση των αρχών της κυβέρνησης, προκειμένου να επικεντρωθούμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δυστυχώς, η κατάσταση στη χώρα παίρνει πολύ επικίνδυνη τροπή. Διότι κυβερνάται από ανθρώπους που είτε είναι εντελώς ανίκανοι να αναλύσουν τα πράγματα – και επομένως να δράσουν – είτε δεν θέλουν να το κάνουν και καταφεύγουν σε τεχνάσματα, ψεύδη και προπαγάνδα.

Aλέξη, ζήτα από τον Maduro να μεσολαβήσει στον Erdogan ...

Είναι γνωστές οι ειρωνικές δηλώσεις του Α.Τσίπρα για σημαντικούς ηγέτες της ΕΕ. Και εξίσου γνωστή είναι η αποθέωση του Castro, του Chavez, του Maduro.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, παλαιότερα, δήλωσε πως «η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να αφήσουμε το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη».

Αναφαίρετο δικαίωμα του να έχει τις προτιμήσεις και τις ιδεολογικοπολιτικές συγγένειες που επιθυμεί.

Άλλωστε, όλα αυτά κρίθηκαν και εγκρίθηκαν από τον Ελληνικό λαό.

Τι πιο απλό και λογικό, σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την Τουρκική επιθετικότητα, ο Α.Τσίπρας να ζητήσει την παρέμβαση της χώρας που έχει ως πρότυπο του.

Δεν κάνει όμως αυτό.

Η τοξική Αριστερά...

Στην πορεία της Ιστορίας, κατέστρεψε εκατομμύρια ανθρώπους και λαούς ολόκληρους...

Το ΠΑΣΟΚ επισημοποίησε την αριστερή ηγεμονία η οποία αναδύθηκε γύρω στο 1974 ως μια μορφή ρεβανσισμού. Στον πολιτισμό, η αριστερά είχε επικρατήσει ακόμα νωρίτερα, αλλά το ΠΑΣΟΚ σφράγισε αυτή την επικράτηση επιβάλλοντας τη δημοτική γλώσσα, μεταρρυθμίζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα και προωθώντας εκσυγχρονιστικούς νόμους. Παρά τα αντιδεξιά συνθήματα –Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά– ο παπανδρεϊσμός δεν δίχασε τους Έλληνες περισσότερο από όσο ήταν διχασμένοι: η λαϊκιστική πολιτική και ρητορεία επέτρεψε στον χρόνο να αμβλύνει τις αιχμηρές γωνίες· εξάλλου, η δεξιά, προκειμένου να μην εξαφανιστεί, υιοθέτησε παρόμοια πολιτική και ρητορεία. Οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα περιορίστηκαν στην καταγωγή τους: η δεξιά καταγόταν από βασιλόφρονες ή συντηρητικούς φιλελευθέρους· η αριστερά από το λεγόμενο προοδευτικό κέντρο και τον κομμουνιστικό χώρο με τις ποικιλίες του.