Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αυτοί που δεν ντρέπονται τον εαυτό τους ...

«Να ντρέπεσαι τον εαυτό σου και δεν θα ντραπείς κανέναν άλλο», είχε πει ο αρχαίος φιλόσοφος Θεόφραστος. Αλλά ο Όμηρος στην Οδύσσεια αναφέρει πως «η ντροπή δεν ταιριάζει σ’ αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη».

Και τα δύο ρητά ταιριάζουν γάντι στους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη, τους οποίους άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Τσίπρας διόρισε αναπληρωτή του Καμμένου τον άνθρωπο που ταπεινώνει από τον Μάιο του 2010, όταν ο κ. Κουβέλης δεν είχε καταφέρει καν να εκλεγεί σύνεδρος από την κομματική οργάνωση της Καλλιθέας – οδηγούμενος έτσι στην απόφαση, ένα μήνα μετά, να ιδρύσει τη ΔΗΜΑΡ.

Συνέχισε να τον ταπεινώνει καθυβρίζοντάς τον, την περίοδο που μετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και μετά, όταν πια ο κ. Κουβέλης επιζητούσε τη συνεργασία με τον Τσίπρα και είχε λάβει μέρος στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέξτε τώρα πόσες ύβρεις, ταπεινώσεις και κωλοτούμπες:

Forum Δελφών: Η οικονομική «σκέψη» του Προέδρου της Δημοκρατίας...

Στο οικονομικό forum των Δελφών, ο Π. Παυλόπουλος διατύπωσε την άποψη πως για τα προβλήματα της ΕΕ «ευθύνεται το χρέος και όχι το έλλειμμα».

Ναι, αυτό που ακουγόταν στα πάνελ διαφόρων σαλεμένων στην Πλατεία Συντάγματος το 2011, ακούστηκε και από τα πλέον επίσημα χείλη σε ένα διεθνές forum.

Ενας νοικοκύρης που έχει την διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού, γνωρίζει πως αν το εισόδημα του αρκεί για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του μέχρι τις 20 του μηνός, έχει μπροστά του, δύο και μόνον δύο, επιλογές.

Ή να αφήσει να λείψουν από τους οικείους του τα στοιχειώδη για δέκα ημέρες ή να ζητήσει δανεικά.

Και επειδή κανένας οικογενειάρχης δεν επιλέγει το πρώτο, αναγκαστικά επιλέγει το δεύτερο. Δανείζεται.