Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ετεκε Κουβέλην ...

Αν δεν νιώθετε πώς σπαρταρά η λαχτάρα του λαού μας με τη μεγάλη είδηση, είναι επειδή μένετε μάλλον στο Κολωνάκι (με επιδοτούμενο ενοίκιο) και όχι σε ντουλάπα (δίφυλλη, ασφαλώς) στο Αιγάλεω, προς 50 ευρώ τον μήνα, όπως ο Π. Σγουρίδης. Τη μεγάλη είδηση της επιστροφής του μπαρμπα-Φώτη Κουβέλη: η ελπίδα επιστρέφει από τη Ρούμελη! Οι δύσπιστοι βάλτε το αυτί στο έδαφος· η βουή που ακούτε δεν είναι το μετρό, είναι η ελπίδα που έρχεται καλπάζοντας.

Πώς είναι σε στιγμές ανέλπιστης χαράς, που χίλια πράγματα όλα μαζί σού έρχονται στη σκέψη και στα χείλη; Ετσι ακριβώς νιώθω με την επιστροφή Κουβέλη σε θέση αναπληρωτή υπουργού και μάλιστα του Καμμένου. Τι θεία έμπνευση ήταν αυτή! Τι διεστραμμένος συνδυασμός!

Δραγασάκης εναντίον Στουρνάρα. Ποιος θα κερδίσει;

Η ανάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης από τον Γ. Δραγασάκη, σηματοδοτεί πως η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Στουρνάρα θα συνεχισθεί από άλλο επίπεδο.

Αναβαθμισμένο.

Είναι γεγονός πως η παρουσία του Γ. Στουρνάρα στην κεφαλή της Τραπέζης της Ελλάδος, αποτελεί έναν μόνιμο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.

Και δεν το κρύβει.

Ως γνωστόν, όποιος ελέγχει την ροή του χρήματος, ελέγχει και την οικονομία. Και υπεύθυνος για το τραπεζικό σύστημα, από την πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο Γ. Δραγασάκης.

Με τις κινήσεις του προσπαθεί να επηρεάσει, στον βαθμό που του το επιτρέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, την πολιτική των τριών, τουλάχιστον, συστημικών τραπεζών.