Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο ...

Μέσα στη γενική σύγχυση ξεχάσαμε και την Βενεζουέλα! Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η είδηση (20 Φεβρουαρίου) ότι στη χώρα-πρότυπο του κ. Τσίπρας ξεκίνησε η πώληση 38,4 εκατομμυρίων petros, δηλαδή ενός νέου ψηφιακού νομίσματος που βασίζεται στα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Το… κρυπτονόμισμα, η αξία του οποίου είναι ίση με αυτή ενός βαρελιού πετρελαίου, σκοπό έχει να αντιμετωπίσει αυτό που ο Μαδούρο αποκαλεί «οικονομικό πόλεμο» κατά της θεάρεστης κυβέρνησής του.

Παράλληλα, οργανώνονται και οι προεδρικές… κρυπτοεκλογές της 22ας Απριλίου, με τον Μαδούρο να έχει αποκλείσει τους δύο πολιτικούς αντιπάλους του Καπρίλες και Λόπες από τη συμμετοχή σε αυτές και να έχει απαγορεύσει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Mesa de Unidad Democratica» (MUD) και σε κάποια από τα κύρια κόμματα που τον απαρτίζουν να συμμετάσχουν με τα ονόματά τους!

Αναρχικοί και σκευωροί, ίδια λογική ...

Οι αναρχικοί που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για την απόπειρα κατά της ζωής του Λουκά Παπαδήμου έκαναν επίθεση, χθες το πρωί, στο σπίτι του. Είναι προφανές ότι τα «παιδιά» αυτά δεν αγωνίζονται για την αθωότητα του κατηγορουμένου· ειδάλλως, δεν θα επέλεγαν να τρομοκρατήσουν το θύμα της βομβιστικής επίθεσης για την οποία κατηγορείται ο φίλος τους. Δεδομένου, βέβαια, ότι έχουμε να κάνουμε με σοβαρά διαταραγμένους, δεν θα απέκλεια να μην το σκέφθηκαν καν ότι η επίδειξη μίσους για το θύμα μιας τρομοκρατικής επίθεσης δεν βοηθά τον κατηγορούμενο για τη διάπραξή της. Προτάσσουν, ωστόσο, τα δικαιώματά του. Συγκεκριμένα, το δικαίωμά του να συνεχίσει το «μεταπτυχιακό» του στο ΙΕΚ Κορυδαλλού, όπου πηγαίνουν και οι φίλοι του, και να μη μεταχθεί στις φυλακές της Λάρισας, όπου το επίπεδο των σπουδών είναι μάλλον χαμηλό.

ΣΥΡΙΖΑ: Όπου έστρωσε, εκεί θα κοιμηθεί ...

Η «Μαύρη Δευτέρα» για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε, αφήνοντας πίσω της τρία πολιτικά πτώματα—το γνωστό ζεύγος και την υπόθεση Novartis λόγω FBI—και τρεις πολυτραυματίες, τους επιδοματούχους υπουργούς της συγκυβέρνησης.

Έτσι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα, αν θα κάνει ανασχηματισμό ή απλή αναπλήρωση του παραιτηθέντος ζεύγους.

Η εύκολη λύση είναι η δεύτερη. Θα βρει δύο στελέχη του και θα τα κάνει υπουργούς. Και η ζωή συνεχίζεται.

Αν όμως επιλέξει την λύση του ανασχηματισμού, γιατί θα θέλει να απομακρύνει και άλλους από την κυβέρνηση του, τότε θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: ανασχηματισμός ρουτίνας ή ανασχηματισμός με πολιτικές προεκτάσεις;