Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Case study προπαγάνδας η 21η Φεβρουαρίου 2018 ...

Ως γνωστόν, στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η γνωστή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της Νοβάρτις, με το γνωστό αλαλούμ των δέκα καλπών και την γνωστή απεχθή εικόνα που σχημάτισε ο ελληνικός λαός.

Η ημέρα αυτή μπορεί στο εξής να χρησιμοποιείται ως case study για το πώς με την προπαγάνδα και την κατασκευή γεγονότων καλύπτονται και εξαφανίζονται από τα μάτια της κοινής γνώμης τα πραγματικά γεγονότα. Πώς δηλαδή επιτυγχάνονται οι γνωστές προπαγανδιστικές μέθοδοι της πλημμυρίδας, της καθυστέρησης και της εναλλακτικής και επιλεκτικής ενημέρωσης. Πώς δηλαδή επιτυγχάνεται η συσκότιση.

Εκείνη την ημέρα συνέβησαν άλλα, πολύ σημαντικότερα γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους όλοι οι εθνικοί μας εφιάλτες μαζί.

Το σχέδιο Σανό-εκλογές ...

Ο πατέρας ενός φίλου είχε παρατηρήσει ότι τα γαλλικά εστιατόρια συνήθως έκαναν λάθος στο λογαριασμό. Αυτό που έκανε εντύπωση δεν ήταν η ύπαρξη του λάθους, αλλά ούτε και η σχετικά υψηλή επαναληπτικότητα. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η μονομέρεια του λάθους. Πάντοτε το λάθος ήταν εις βάρος του πελάτη και προς όφελος του εστιατορίου.

Μια παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην υπόθεση Νοβάρτις. Υπάρχουν πάρα πολλά και σημαντικά λάθη, παραλήψεις και περίεργες αποφάσεις. Αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι ούτε η ύπαρξη, αλλά ούτε και το πόσο συχνά συμβαίνουν όλα αυτά, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η εξόφθαλμη μονομέρεια όλων των λαθών, παραλήψεων και περίεργων αποφάσεων. Πάντοτε είναι εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Ψιλά γράμματα και ο άξονας Άγκυρας – Σκοπίων!

Την προηγούμενη Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, τις μέρες δηλαδή που Τσίπρας και (Μακεδονομάχος) Καμμένος χασκογελούσαν στα καρναβάλια της Σκύρου, είχαμε άλλη μια κίνηση ενίσχυσης του άξονα ΠΓΔΜ – Τουρκίας.

Έτσι, μετά την επίσκεψη Ζαεφ στην Τουρκία, στις 12 Φεβρουαρίου (όπου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας», ένα από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξής της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με την Ελλάδα που συντηρεί αυτό το πρόβλημα εις βάρος της χώρας του εδώ και 25 χρόνια), την Άγκυρα επισκέφθηκε, στις 19 Φεβρουαρίου, και ο Σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνοφ.