Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Επιστροφή στο 2014 μέσω δύο ακόμη μνημονίων ...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάλι χαρές και πανηγύρια. Στις 16 του μήνα ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας από Β- σε Β με θετική προοπτική.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «η θετική αξιολόγηση αντανακλά την προσδοκία του Fitch ότι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής θα ολοκληρωθεί επίσης χωρίς τη δημιουργία αστάθειας έως τον Αύγουστο του 2018 και ότι το Eurogroup θα δώσει σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα το 2018. Θεωρούμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι επίσημοι πιστωτές της θα έχουν ως στόχο μία υβριδική ‘καθαρή' έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, η οποία θεωρούμε ότι δεν θα περιλαμβάνει μία προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά θα συνεπάγεται σημαντικούς όρους πολιτικής. Κατά την άποψή μας, τμήματα του πακέτου μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να υπόκεινται σε όρους που είναι πιθανόν να επικεντρώνονται στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων και έχουν νομοθετηθεί για να ισχύσουν μετά τον Αύγουστο του 2018».

Χρυσή Αυγή: Η τέταρτη συνιστώσα της κυβέρνησης ...

Δίπλα στους δεδηλωμένους τρεις κυβερνητικούς εταίρους—ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, σύστημα Παυλόπουλου—προχθές μας προέκυψε και ένας τέταρτος.

Η Χρυσή Αυγή.

Οι ομιλίες των βουλευτών της κατά του Α. Σαμαρά, κυρίως, ξεπερνούσαν σε ένταση και πάθος και αυτές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Διακρινόταν για το μίσος που τις χαρακτήριζε.

Είναι γεγονός πως εδώ και καιρό υπάρχει ένα modus vivendi μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Θα έλεγα, μάλιστα, πως έχει γίνει και ένα deal.

Η συγκυβέρνηση έχει παγώσει όλες τις διώξεις κατά της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίστηκε αυτή από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ έχουν γίνει και προσπάθειες να νομιμοποιηθεί η παρουσία των βουλευτών της σε διάφορες εκδηλώσεις.