Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Οι στόχοι της λάσπης και άλλη μια στημένη έξοδος ...

Η πρωτοφανής επιχείρηση λάσπης και σπίλωσης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, έχει δύο στόχους – έναν μεσοπρόθεσμο και έναν άμεσο.

Ο μεσοπρόθεσμος στόχος σχετίζεται με τις επόμενες εκλογές. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να θέσει στον λαό το δίλημμα και να τον καλέσει να επιλέξει ανάμεσα στους «αδιάφθορους» και στους «διεφθαρμένους» - σε εισαγωγικά και τα δύο, διότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο άμεσος στόχος σχετίζεται με το μεγάλο εθνικό θέμα (που συζητούσαμε μέχρι την ώρα του μεγάλου αποπροσανατολισμού). Είναι προφανές ότι θέλουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση, ώστε να μην αντιδρά στις μεθοδεύσεις τους για υποχώρηση στο θέμα των Σκοπίων.

Το «μαρτύρησε», άλλωστε, και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Πάτρα για «πατριωτισμό της μίζας και της διαπλοκής».

Μια ομιλία γεμάτη ψέματα, υποκρισία φόβο και διχασμό...

Ο χτεσινός λόγος του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής για τη Novartis είναι ίσως ο πιο εμπρηστικός πολιτικά. Και ίσως ο διανθισμένος με τα περισσότερα ψέματα μαζεμένα. Ταυτόχρονα, κατονομάζει ως ενόχους τους κατηγορούμενους πολιτικούς του αντίπαλους, δεν παραλείπει να ξεσκονίσει τη διακυβέρνηση Καραμανλή, αποκαλύπτει την απέχθειά του για όλο το κομμάτι του λαού που δεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καθεστωτική αντιδημοκρατική νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο κ Τσίπρας κατ αρχήν χτες έβγαλε ευθέως τη δικαστική απόφαση ότι οι κατηγορούμενοι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι ένοχοι. Είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: « Οι αληθινοί κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε υπουργεία και κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία, που έκαναν τον πόνο του λαού αντικείμενο μίζας και πλουτισμού, τώρα που απειλεί η Δικαιοσύνη να τους βγάλει τις κουκούλες και να τους αποκαλύψει, καταγγέλλουν τους μάρτυρες ως δήθεν κουκουλοφόρους».