Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κώστα Μίλα!

Δεν πρόκειται για απονενοημένο αίτημα. Η παρέα του Μίμη τον έβαλε κανονικότατα στο κάδρο του σκανδάλου Novartis. Ήξερε τι συνέβαινε ο Κώστας ο Καραμανλής, όταν επί των ημερών η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε υπέρογκα; Ή δεν πήρε καν χαμπάρι, όπως πιστεύει ο κουκουλοφόρος μάρτυρας; Κώστα Μίλα! Για τον Μίμη, για τον Τσίπρα, για τον Προκόπη. Για την χώρα ρε γαμώτο!

Δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, όπως ο Κώστας ο Καραμανλής, να είναι θεατής στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, όταν οι πραιτοριανοί του Μεγάρου Μαξίμου χρησιμοποιούν μεθόδους που απειλούν την Δημοκρατία και φέρνουν την χώρα τόσο κοντά στο χείλος μιας νέας εθνικής διχόνοιας.

Τα ψιλά γράμματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ...

Μέσα στη γενική σύγχυση, κάπου εκεί μεταξύ κουκουλοφόρων που υποθέτουν ότι δόθηκαν μίζες από τη NOVARTIS σε πρωθυπουργούς και υπουργούς – και μάλιστα την περίοδο ακριβώς που μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη  - και έξαρσης του Μακεδονικού με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της Αθήνας, πληροφορηθήκαμε και την αύξηση των εξαγωγών, το 2017.

Πληροφορηθήκαμε έτσι, ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,2%, φθάνοντας στα 28,83 δις ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών).

Πληροφορηθήκαμε, όμως, επίσης ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017 στην Ελλάδα εισήχθησαν προϊόντα συνολικής αξίας 50,25 δισ. ευρώ έναντι 44,18 δισ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 13,7%. Χωρίς τα πετρελαιοειδή οι εισαγωγές αυξήθηκαν στα 38,40 δισ. ευρώ από 34,89 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 3,51 δισ. ευρώ ή κατά 10,1%.

Μανώλης Γλέζος για τους ζαίους: Υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν ...

Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ.

Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.

Και είναι για αυτούς άλλο ένα τρόπαιο να υποχρεώνουν μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τις αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ.