Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση της γενικότερης απογοήτευσης...

Η απορία ήταν εύλογη. Τι απέγινε, πού είχε εξαφανιστεί όλη εκείνη η δυσφορία και η δυναμική αντίδραση κατά των μνημονίων και της τρόικας; Πού εξαφανίστηκαν οι χιλιάδες Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος που απειλούσαν να κάψουν τη Βουλή και να κρεμάσουν τους πολιτικούς, οι οποίοι κυβερνούσαν τότε υπό καθεστώς επιτροπείας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ενωσης και ήταν αναγκασμένοι να εφαρμόζουν αυστηρή λιτότητα και σκληρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να διασωθεί η οικονομία μας από την κατάρρευση και χρεοκοπία; Και τι ήταν εκείνο που υπέταξε τη ζαλισμένη κοινωνία σε αμήχανη σιωπή και ανοχή παρά την εφαρμογή πολύ σκληρότερων μέτρων και περικοπών, capital controls, διόγκωση της ανεργίας και φυγή των νέων μας στον εξωτερικό; Γιατί ανεχθήκαμε καρτερικά το καθεστώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εξευτελίζοντας και το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος εφαρμόζει έκτοτε κατά γράμμα τα πριν επικατάρατα μνημόνια, με πολύ σκληρότερους όρους και δεσμεύσεις που φθάνουν μέχρι το 2060;

Ούτε ο Μαδούρο έτσι!

Να εδώ ο φίλος τους ο Μαδούρο χαιρετά όπως καλά ξέρουν όλοι οι σφοι... 
Στις παλιές διαδηλώσεις που οργάνωνε το κόμμα υπήρχαν αλυσίδες περιφρούρησης. Μην τυχόν και χωθούν μέσα τίποτα παρακρατικοί και κάνουν προβοκάτσιες. Έτσι ξηγιέται πάντα το κράτος. Στέλνει τα κομάντος μεταξύ των αθώων, γίνονται επεισόδια κι έτσι την επόμενη φορά οι φιλήσυχοι πολίτες μένουν στα σπίτια τους. Τι; Γίνονται και σήμερα τέτοια; Αστειεύεστε!

Βγήκε τώρα μία εφημερίδα και είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί. Να θυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ότι και στην Θεσσαλονίκη ανησυχούσε η ΕΛ.ΑΣ. μην τυχόν και βγουν τα Εξάρχεια της συμπρωτεύουσας στον δρόμο και έχουμε σοβαρές ταραχές. Τα παιδιά είδαν στο τέλος 500.000 κόσμο και είπαν να βγουν μια άλλη φορά που θα έχει λιακάδα. Είναι η ίδια αστυνομία που τις 500.000 τις μέτρησε ως 90.000! Προϊστάμενός της ο ένας και μοναδικός Τόσκας. Ούτε ο Μαδούρο δεν τα κάνει αυτά, σύντροφοι.