Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μην "πυροβολείτε" την Εποπτεία ...

Φαίνεται πως, ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε το μήνυμα των δανειστών ότι  έξοδος από το τρίτο μνημόνιο δεν σημαίνει και έξοδο από την κρίση.

Και αφού η κρίση παραμένει και μας κουνάει το κόκκινο μαντήλι που γράφει (με μεγάλα γράμματα) πλεόνασμα 3,5% (ενώ δεν έχουμε και χειροπιαστά στοιχεία για ανάπτυξη που θα ισοφαρίσει το πρόβλημα) δεν είναι ώρα για νταούλια και "ξόρκια" προς τους δανειστές.

Η κοφτή, ωμή και "ξινή" Λαγκάρντ δεν άφησε ούτε μια χαραμάδα αισιοδοξίας πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει το ρόλο του "συνηγόρου" της ελληνικής κυβέρνησης για τη ρύθμιση του χρέους, έχοντας τον  ΣΥΡΙΖΑ ελεύθερο από Εποπτεία.

Τρία χρόνια ψέματα και απάτες...

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστώνουν στον Αλέξη Τσίπρα έναν παραγωγικό κυνικό ορθολογισμό. Βραβεύτηκε μάλιστα στη Γαλλία για την ευελιξία του να προσαρμόζει τις πολιτικές του αποφάσεις στον ρου της πραγματικότητας την οποία είχε επανειλημμένως απαρνηθεί.

Πέρασαν τρία χρόνια διακυβέρνησης των «Συριζανέλ» δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες να περάσουν ένα μεγάλο σχολείο με σωρεία παθημάτων που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν μαθήματα.

Πάνω σ΄αυτή τη βάση την «παιδαγωγική» θα καταγράψω τρία θετικά και τρία αρνητικά της αριστερής τριετίας.

Πρώτα τα θετικά.