Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κ. Μητσοτάκης για τα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο Α. Τσίπρας κατέληξε το χειρότερο κατεστημένο...

Με την επισήμανση πως η "γαλάζια” παράταξη είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τον για εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών.

"Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό. Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι. Να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Και μπορούμε και θέλουμε. Γιατί το θέλουν πάνω από όλα οι πολίτες που διψάνε για ένα μέλλον που τους αξίζει”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δίκαιη ανάπτυξη: Η προπαγάνδα και η αλήθεια ...

Αλέξης Τσίπρας, ομιλία στη ΔΕΘ, 9 Σεπτεμβρίου 2017: «Γιατί μόνο η δίκαιη ανάπτυξη, που συμπαρασύρει τους πολλούς όχι αποκλειστικά στον μόχθο, αλλά και στα δικαιώματα, και στα οφέλη, μπορεί να είναι μια ανάπτυξη σταθερή, θεμελιωμένη, με προοπτική και με ευεργετικές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Αλέξης Τσίπρας, ομιλία στην Κρήτη, 29 Σεπτεμβρίου 2017: «Αυτό, με μια κουβέντα περιγράφει, αυτό που λέει εδώ το σύνθημά μας, τον όρο «Δίκαιη Ανάπτυξη». Δηλαδή, ανάπτυξη, της οποίας το όφελος διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Και δεν λειτουργεί ως εργαλείο συσσώρευσης πλούτου για κάποιους λίγους και ισχυρούς».

Αλέξης Τσίπρας, 12 Οκτωβρίου 2017, Λάρισα: «Γι’ αυτό λοιπόν εμείς έχουμε φροντίσει δίπλα από την λέξη ανάπτυξη να προσθέτουμε την λέξη δίκαιη. Γιατί για μας ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει».

Αλέξης Τσίπρας, 17 Δεκεμβρίου 2017: «Ο στόχος της δίκαιης ανάπτυξης είναι ένας και συγκεκριμένος: Ο διαρκής περιορισμός των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων».

Ο μύθος του «έντιμου συμβιβασμού» ...

Συμβιβασμός σημαίνει πως, μετά από μια διαπραγμάτευση, τα δύο μέρη προβαίνουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αυτό ισχύει όταν οι δύο πλευρές είναι ισοδύναμες.

Όταν όμως η μια πλευρά είναι η ισχυρή και η άλλη η αδύναμη, η Ιστορία δείχνει πως ο ισχυρός πάντα επιβάλλει, εν όλω ή εν μέρει, τους όρους του.

Δηλαδή και στις διαπραγματεύσεις λειτουργεί ο συσχετισμός των δυνάμεων. Έτσι, τον «έντιμο συμβιβασμό» τον επιζητεί ο αδύναμος, ο λιγότερο ισχυρός. Και αυτό είναι το λογικό.

Ποτέ στην Ιστορία δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο ισχυρός να κάνει τις περισσότερες παραχωρήσεις. Γιατί οι διαπραγματεύσεις και οι συμβιβασμοί δεν γίνονται εν κενώ πολιτικής.

Στο Σκοπιανό τι πάει να γίνει; Εμείς που αναμφίβολα είμαστε οι ισχυροί να παραβιάσουμε όλες τις κόκκινες γραμμές μας, έναντι μελλοντικών και αβέβαιων κερδών.

Δηλαδή, σήμερα να παραδώσουμε την σύνθετη ονομασία με το όνομα «Μακεδονία» στην FYROM, να δώσουμε το πράσινο φως για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και να συμφωνήσουμε για μελλοντική ρύθμιση του προβλήματος του αλυτρωτισμού.